Başkan Büyükkılıç, Tekden Fen ve Anadolu Lisesi Öğrenci Meclisi’nin toplantısından gençlere seslendi.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Tekden Fen ve Anadolu Fen Lisesi’nin Öğrenci Meclisi toplantısında öğrencilere önemli tavsiyelerde bulundu. Bir meclis yapısı altında mutlaka iktidar ve muhalefetin olacağını ifade eden Başkan Büyükkılıç, siyasi farklılıkların rekabeti getirmesi ve asla husumet oluşturmaması gerektiğini belirtti.
Tekden Fen ve Anadolu Lisesi tarafından oluşturulan Tekden Öğrenci Meclisi Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda bir toplantı gerçekleştirdi. Tekden Eğitim Kurumları Kurucusu Kemal Tekden’in konuşmasının ardından kürsüye gelerek öğrencilere seslenen Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, tüm gençleri ülkesini seven, şehrine sevdalı bireyler olarak görmek istediklerini söyledi. Gençlerden taklitçi değil özgün olmalarını isteyen Başkan Büyükkılıç, sağduyu mesajı verdi. Büyüklerin bazen örnek olamadıklarını da dile getiren Başkan Memduh Büyükkılıç, “Bizler sizlere zaman zaman örnek olacak davranışlar sergileyemiyoruz. O yüzden özgün olun. Sizler sağduyulu, vatanına, milletine, dinine sevdalı; Türk Bayrağına sahip çıkan gençlersiniz” diye konuştu.
Gençlerin siyasi ayrımlar nedeniyle husumet oluşturan değil, rekabeti ön gören bir anlayış içinde olmaları gerektiğini de ifade eden Başkan Büyükkılıç, “Meclis yapısı varsa muhalefet ve iktidar vardır. Dolayısıyla farklı siyasi görüşler yer alır. Farklı düşünmeliyiz elbette; ama farklı düşünmek, aykırı düşünmek anlamına gelmemeli. Dün bu salonda Büyükşehir Belediyesi’nin Meclis Toplantısı vardı. Farklı siyasi düşüncelerden kişiler mevcuttu. Fakat bütün kararlarımız oy birliği ile geçti. Bu Kayseri için bir kazanımdır. Demek ki doğrularda buluşulabiliyor. Bunu kolay kolay başka şehirlerde göremezsiniz. Güzelde ve iyide buluşmak Kayseri’mizin özelliği” diye konuştu.
Tekden Eğitim Kurumları Kurucusu Kemal Tekden, konuşmasının ardından Başkan Memduh Büyükkılıç’a öğrenciler adına çiçek takdim etti.