Başkan Büyükkılıç, şehit aileleri ve gazilerimiz için verilen iftara katıldı.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, eşi Necmiye Büyükkılıç ile birlikte Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından şehit aileleri ve gazilerimiz için verilen iftara katıldı. Başkan Büyükkılıç, şehit aileleri ve gazilerle aynı sofrayı paylaşmanın kendisi için gurur kaynağı olduğunu söyledi.
Şehit aileleri ve gazilerimiz için verilen iftara Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ve eşi Necmiye Büyükkılıç’ın yanı sıra Vali Şehmus Günaydın ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ercan Teke başta olmak üzere şehir protokolü katıldı. İftar programında bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Mehmet Akif Ersoy’un Çanakkale Şehitlerine adlı şiirinden bir alıntıyla konuşmasına başladı. "Ey şehit oğlu şehit isteme benden makber, Sana ağuşunu açmış duruyor peygamber" mısralarını hatırlatarak Peygamberimizin cennetle müjdelediği şehitlerimizin yakınlarıyla aynı sofrayı paylaşmaktan gurur duyduğunu ifade eden Başkan Büyükkılıç, “Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Gazilerimize sağlıklı, uzun, hayırlı ömürler diliyorum. Şehitlerimizin yakınlarına sabırlar niyaz ediyorum.  Şimdiden Kadir Gecenizi ve Bayramınızı tebrik ediyorum” diye konuştu.
Konuşmaların ardından katılan tüm şehit aileleri ve gazilerle tek tek selamlaşıldı ve hatıra fotoğrafları çektirildi.