Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle kurulan KAÇEM’in kadın girişimcileri, üretimleriyle ödüller kazanmaya başladı.  
Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle kurulan KAÇEM’in kadın girişimcileri, üretimleriyle ödüller kazanmaya başladı.  Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi Programı kapsamında ödüle layık görülen ve ödülünü Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’dan alan Yasemin Bayazıt, KAÇEM’in diğer girişimci kadınlarıyla birlikte Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’i ziyaret etti. KAÇEM’li kadınlar bu noktaya Başkan Çelik’in verdiği desteklerle geldiklerini belirterek teşekkür ettiler.
Tarım ve Orman Bakanlığı’nın 29 ilde yaptığı değerlendirme sonucunda “Domatesi Organik Yetiştirdim, Sihirli Bir Toza Dönüştürdüm” isimli projesiyle Türkiye birincisi olan ve birincilik ödülünü Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’dan alan Yasemin Bayazıt, sihirli toza dönüştürdüğü projesiyle Büyükşehir Belediyesi’ne geldi.
Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle Bünyan-Karahıdır’da kurulan Kadın Çiftçiler Ekolojik Eğitim ve Üretim Merkezi (KAÇEM) çiftçisi olan Yasemin Bayazıt, KAÇEM’in diğer çiftçi kadınları ile Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’i ziyaret ederek ödül töreninde yaşadıklarını paylaştılar. 
“BÜYÜKŞEHİR OLMASAYDI BUNLAR OLMAZDI”
Ödül töreninde Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan’a takdim ettiği ödüllü projesi olan organik salçadan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’e de takdim eden Yasemin Bayazıt, “Salçayı geleneksel yöntemlerle organik domatesten yaptık. Kayseri’nin mantısı da salçasız olmaz. Hanımefendi bizimle çok ilgilendi. Emine Hanım ile Aile Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanımıza da takdim ettik. Takdim sırasında ‘Sumaklı mantıda kaldı nazarım, mantı yemeyeli sersem gezerim’ sözünü söyleyince Emine Hanım çok beğendi” diye konuştu.
Ziyarette KAÇEM Başkanı Fatma Andaç, Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan’ın selamlarını ilettiğini belirtti. Hanımefendinin kendileriyle samimi bir şekilde yakından ilgilendiğini dile getiren Andaç, Başkan Çelik’e destekleri nedeniyle teşekkür ederek, “Bunlar sizin sayenizde oldu. Siz olmasaydınız bunlar olmazdı” dedi.
Ödül kazanan Yasemin Bayazıt da, kendilerini şanslı çiftçi, kadınlar olarak gördüklerini ifade ederek, “Başkanım, bugüne kadar bizim yanımızda olmanız ve yaptığınız yardımlardan dolayı çok teşekkür ediyoruz. İnşallah Kayseri’deki kadın çiftçilere yardım ettiğiniz gibi diğer belediyeler de sizden örnek alırlar ve bizim gibi şanslı çiftçi kadınlar olur. Bizim amacımız KAÇEM olarak rol model olmaktı. Sayenizde bunu da başaracağımızı umuyorum” diye konuştu.
KAÇEM üyesi diğer kadın girişimciler de Kayserili olmanın ayrıcalığını katıldıkları törende hissettiklerini ifade ederek Başkan Mustafa Çelik’e teşekkür ettiler.
“BİZLERİ EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL ETTİNİZ”
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, KAÇEM’i ve kadın girişimcileri tebrik etti. Yaptıkları çalışmaların olumlu sonuçlarını almaktan memnuniyet duyduklarını ve bu sonuçların kendilerini motive ettiğini ifade eden Başkan Çelik, “Organik tarıma başlarken, bu iş tutar mı tutmaz mı diyenler vardı. Ama klasik eski tarım ürünleri yerine daha fazla para getiren ve sağlıklı olan GDO’suz ürünleri bu şehre yerleştirmek zorundayız diyerek başladık. İlk yaptığımız proje Doğal Ürünler Bahçesi oldu. Ardından Kadın Çiftçiler Ekolojik Eğitim ve Üretim Merkezi ile dalga yayıldı. Şu an 2 bin 500 dekar alanda Kayserili kadınlar organik tarım yapıyor. Bu bizi çok sevindiriyor. Külliyede Hanımefendinin övgülerine mazhar olup ödül almak herkesin harcı değil. Bizleri en güzel şekilde temsil ettiğiniz için teşekkür ediyoruz” dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, KAÇEM’in girişimci kadınları tarafından üretilen organik ürünlerin tamamının Anadolu Harikalar Diyarı içindeki Organik Pazar’da satışa sunulduğunu da kaydetti.