Büyükşehir Belediyesi kadın ve gençlik merkezlerinden bir yenisini de Yemliha’ya yapıyor.
Büyükşehir Belediyesi kent merkezine sosyal yaşam merkezleri, ilçelere ve bağlı mahallelerine de kadın ve gençlik merkezleri yapmaya devam ediyor. Yamula Patlıcan Festivali ile birlikte Yemliha Kadın ve Gençlik Merkezi’nin de temel atma töreni yapıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kayseri’nin hemen her köşesine yeni güzellikler kazandırmaya devam ettiklerini söyledi.
Yamula Patlıcan Festivali ile Yemliha Kadın ve Gençlik Merkezi temel atma törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’in yanı sıra Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Vali Süleyman Kamçı, Enerji ve Tabi Kaynaklar Eski Bakanı Taner Yıldız, Kayseri Milletvekilleri İsmail Tamer ve Hülya Nergis, ilçe belediye başkanları, bürokratlar ve vatandaşlar katıldı.
Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, törende yaptığı konuşmada, Kocasinan Bölgesi ve Yemliha’da yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Yaptıkları çalışmalara Büyükşehir Belediyesi’nin verdiği destekten dolayı teşekkür eden Çolakbayrakdar, Kocasinan’ın her anlamda cazibe merkezi olacağını söyledi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de konuşmasında Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde yapılan yatırımlarla hızlı bir gelişim gösteren Kayseri’nin bugün sadece Türkiye’nin değil dünyanın gıpta ile baktığı şehirlerden birisi olduğunu söyledi. Kayseri’ye yeni güzellikler kazandırmaya devam ettiklerini ifade eden Başkan Çelik, “Hepimizin ortak değeri olan Kayserimize yeni tesisler, yeni güzellikler kazandırmak için gece gündüz çalışıyoruz. Bir taraftan şehir merkezinin konforunu artırmak için gayret gösterirken bir taraftan da yaptığımız ve yapacağımız çalışmalarla şehir merkezindeki konforu ilçelerimiz ve bağlı mahallelerine de taşımak istiyoruz. Bugün burada temelini atacağımız Kadın ve Gençlik Merkezi de bu düşüncenin bir ürünüdür. Bugüne kadar 11 ilçemiz ve bir mahallemizde toplam 12 kadın ve gençlik merkezini halkımızın hizmetine sunduk. Halen İncesu ve Pınarbaşı ilçelerimizde Kadın ve Gençlik Merkezlerinin yapımı devam ediyor. Merkezdeki Talas, Kocasinan ve Melikgazi ilçelerimizde ise sosyal yaşam merkezleri yapıyoruz. Yaptığımız bu merkezlerle, ilçelerimiz ve ilçelerimize bağlı mahallelerimizde yaşayanların şehir merkezinde gördükleri sosyal mekanları, hatta onlardan daha da iyisini ilçelerimize kazandırıyoruz. Yemliha’ya da inşallah son derece modern bir tesis kazandıracağız” dedi.
“NESLİMİZ İHMALE GELMEZ”
Yemliha Kadın ve Gençlik Merkezi’nin mahallenin sadece bugününü değil geleceğini de değiştireceğini dile getiren Başkan Mustafa Çelik, “Çünkü bu merkezler mahallemizde yaşayanların daha donanımlı bireyler olmasını sağlayan merkezlerdir. Kadınlarımız ve gençlerimiz buraya gelerek boş zamanlarını aile ekonomilerine katkıda bulunabilecekleri hobi ve meslek kursları ile değerlendirebilecekler. İnsana yatırımı önemsiyoruz. Neslimiz ihmale gelmez. Biz boşluk bırakırsak hain FETÖ örgütü gibi örgütler bu boşluğu doldurmaya çalışıyor. Bizlerden topladıkları paralarla kadınlarımızı, gençlerimizi haince emellerine alet ediyorlar. Bu örgütün yaptırmak istediği bina Milli Emlak Genel Müdürlüğü’ne onlardan da belediyemize tahsis edildi. Özhaseki Bakanımızın bir telefonuyla bu tahsis yapıldı. Kendisine teşekkür ediyorum. Bu taşınmaz üzerine yapacağımız Kadın ve Gençlik Merkezi 700 m2 oturum alanına ve yaklaşık 3 bin m2 inşaat alanına sahip. Kaba inşaatı tamamlanmış olan binaya yeni fonksiyonlar yüklenebilmesi için öncelikle bodrum katında statik güçlendirme yaparak binayı daha güçlü hale getireceğiz. Yamula’ya eşimle geldiğimizde buradaki kadınlar bizlerden tenis kortu istemişlerdi. Bu tesiste tenis kortu da olacak. Kadın ve Gençlik Merkezimizde 2 Adet 85’er m2 büyüklüğünde yüzme havuzu bulunacak. Binamızda ayrıca düğün, nişan, konferans gibi toplu etkinliklerin yapılabileceği yaklaşık 400 metrekare büyüklüğünde çok amaçlı salon yer alacak. Kadın ve Gençlik Merkezimizde sanat ve mesleki eğitimde Anadolu’nun markası haline gelen KAYMEK şirketimizin kurslarının verileceği 5 adet derslik de bulunacak. Tesisimizde bunların yanı sıra spor yapabileceğiniz fitness salonu, internet salonu, kütüphane, internet odası ve kadınlarımızın günlerini yapabilecekleri gün odası diyebileceğimiz lokal gibi birimler de yer alacak. Kısa sürede tamamlayarak siz değerli hemşehrilerimizin hizmetine sunacağımız Kadın ve Gençlik Merkezi Binamız 3 milyon TL’ye mal olacak. Sizlerin de göstereceğiniz gayretle bu merkezin ekonomik ve sosyal anlamda Yemliha mahallemize çok önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum” diye konuştu.
Düzenlenen festivalle çok özel lezzeti olan, çekirdeksiz Yamula patlıcanının marka değerinin artacağını da belirten Başkan Çelik, bu festivallerin aynı zamanda birlik beraberliğimizi pekiştirdiğini kaydetti. İlçelerdeki festivallere bu anlamda önem verdiklerini vurgulayan Çelik, “İlçelerimizde tüm festivallere katılmaya özen gösteriyoruz. Biz merkezde yerimizde oturmuyoruz, kırsalda da hemşehrilerimizle bir arada olmaya özen gösteriyoruz” dedi.
Törende konuşan Enerji ve Tabi Kaynaklar Eski Bakanı ve Kayseri Milletvekili Taner Yıldız da festival ve yapılan yatırımlarda emeği olan herkese teşekkür etti. Vali Süleyman Kamçı ise milli manevi değerlerin korunması için bu tür festivallerin önemli olduğuna işaret etti. Kadın ve Gençlik Merkezi’nin önemini de vurgulayan Vali Kamçı, Yemliha’daki vatandaşların hayatına değer katacak olan bu tesisle mahallede yaşayanların sosyal kültürel, etkinlikleri yapma imkanı olacağını belirtti.
“EMİR DİNLEYEN DEĞİL DİMDİK DURAN LİDERİMİZ VAR”
Yamula Patlıcan Festivali ve Yemliha Kadın ve Gençlik Merkezi temel atma törenine Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki de katıldı. Törende yaptığı konuşmada Kadın ve Gençlik Merkezi’nin çok güzel bir tesis olacağını belirten Bakan Özhaseki, Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti. Türkiye gündemine ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Bakan Mehmet Özhaseki, “Bu coğrafya çok kolay bir coğrafya değil. Yerin altı depremsellik açısından sallanıyor, yerin üstünde de fitne ocakları rahat durmuyor. PKK ve FETÖ denen belaları atlattık. Bundan sonra da hangi tür bela gelirse bunları atlatacak gücümü var. Bugünlerde Avrupa’dan farklı sözler geliyor. Bizim iç işlerimize karışmayın diyenler aylardır, yıllardır bizim iç işlerimize karıştılar. Yıllardır terör örgütlerine kucak açmaya devam ettiler. Ama şunu bilsinler ki eskiden olduğu gibi emir dinleyen liderler yok. Onlar karşısında dimdik duran, cumhurun onurunu ve gururunu koruyan bir lider var” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Kadın ve Gençlik Merkezi’nin temeli atıldı ve festival kapsamında çeşitli etkinlikler yapıldı. Festivale katılanlarla selamlaşan ve sohbet eden Başkan Mustafa Çelik, bir ara gözleme yapan Yemlihalı bayanların yanına giderek onlarla gözleme yaptı.