Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Amatör Spor Tesisi ve Güreş Eğitim Merkezi, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin katılımıyla hizmete açıldı. 
Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Amatör Spor Tesisi ve Güreş Eğitim Merkezi, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin katılımıyla hizmete açıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, şehrin fiziki altyapısı kadar insana yatırıma da önem verdiklerini ve bu doğrultuda böyle tesisleri şehre kazandırdıklarını söyledi. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak da böyle tesislerin Avrupa’da bile olmadığını belirtti.
Büyükşehir Belediyesi’nin Kayseri’ye kazandırdığı Argıncık Amatör Spor Tesisi ve Güreş Eğitim Merkezi’nin açılış törenleri ile amatör kulüplere malzeme dağıtım töreni şiddetli yağmur nedeniyle kapalı alanda ve dar kapsamlı yapılmak zorunda kalındı.  
Törende konuşan Kayseri Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Genel Başkanı Musa Soykarcı, Mehmet Özhaseki’den sonra belediye başkanlığı yapmanın Kayseri’de zor olduğunu; ancak Mustafa Çelik’in çok başarılı çalışarak tam bir spor adamı olduğunu göstererek Türkiye’de örnek projeleri hayata geçirdiğini belirtti.
“HER ALANDA ALTYAPIYI GÜÇLENDİRİYORUZ”
Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Genel Başkanı Ali Düşmez’in konuşmasının ardından kürsüye gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ise amatör sporun ve insana yatırımın önemini vurguladı.  Her alanda altyapının güçlü olması için çalıştıklarını ifade eden Başkan Çelik, “Burada bulunan değerli spor adamlarımızın da bildiği gibi amatör sporlar ne kadar yaygın ve güçlüyse bireysel veya takım olarak profesyonel anlamda yapılan sporlar da o denli güçlü olur. Bu anlamda Kayseri Büyükşehir Belediyesi olarak şehrin fiziki altyapısına verdiğimiz önem kadar insan altyapısına da önem veriyoruz. Sporda, kültürde, sanatta, bilimde ve diğer alanlarda da altyapıların güçlü olmasına gayret ediyoruz. Bu nedenle her yaş grubundan daha çok kişinin spor yapmasına imkan sağlamaya çalışıyoruz. Spor A.Ş. bünyemizde 15 tesis var. 12 ay, 14 farklı branşta spor imkanı sunuyoruz. Geçen yıl spor okullarındaki öğrenci sayısı 46 bini geçti. Muazzam bir rakama ulaşmış durumundayız. Bunun yanında ‘Her Pedal Bir Nefes’, ‘Doğa Seni Çağırıyor’ gibi adlar altında 15-20 bin kişinin katıldığı kitle sporları düzenliyoruz” dedi.
BEŞ YILDIZLI SPOR TESİSLERİ
Açılışı yapılan tesislerden de bahseden Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü: “Amatör Spor Tesisimiz Türkiye’de örneği olmayan bir tesis. Beş yıldızlı diyebileceğimiz bir tesisi yaparak amatör sporun hizmetine sunduk. İki bloktan oluşan tesiste 44 adet amatör spor kulübümüz için kulüp odası bulunuyor. Kulüp odası diyorum; ama buralarda sporcuların malzeme odaları, soyunma odaları, duş alabilecekleri yerler ve dinlenme odaları bulunuyor.  Sporcuların ve kulüp yöneticilerinin tüm ihtiyaçlarına cevap verebilecek fonksiyonel bir tesis yaptık. Tesisimizde ayrıca konferans salonu ve kafeterya da yer alıyor. Burada yaptığımız bir başka çalışma da görme engellilerimiz için yapmış olduğumuz saha oldu. Engellilerimizin zarar görmeyecekleri şekilde koruma altına alınan saha ile engelleri kaldırmış olduk. Tesisin maliyeti çevre düzenlemeleriyle birlikte 3 milyon TL’yi geçti. Açılışını yapacağımız bir diğer tesis de Güreş Eğitim Merkezi. Gençlik Spor Genel Müdürlüğü ile Belediyemiz arasında imzalanan protokol çerçevesinde yaptığımız Güreş Eğitim Merkezi yine 5 yıldızlı diyebileceğimiz kalitede 120 yataklı bir tesis. Bay-Bayan Fitnes Salonu ve saunaları, derslikler, sporcu odaları, antrenman salonu ve diğer sosyal mekanlar bulunuyor.  Ata sporumuz güreşe, ülke sporumuza önemli katkılar yapacağına yürekten inandığımız tesisin maliyeti 6 milyon TL’yi geçti.”
Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, her iki tesisin de hayırlı olması temennisinde bulundu.
“AVRUPA’DA BÖYLE TESİSLER YOK”
Törene katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki de Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’a tüm yoğunluğuna rağmen Kayseri’ye gelmesi nedeniyle teşekkür etti. Kayseri Büyükşehir ve ilçe belediyelerinin spor konusunda büyük bir titizlikle çalıştığını dile getiren Özhaseki, farklı kurumların sorumluluk alanında denmeden yapılması gereken tüm tesislerin yapıldığını kaydetti.
Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ise Büyükşehir Belediyesi’ne böylesine güzel bir tesisi Kayseri’ye kazandırdığı için teşekkür etti. Ülkemizde daha önce böyle tesislerin bulunmadığını hatırlatan Osman Aşkın Bak, “Burada yapılan eser Avrupa’da bile yok. Her kulüp için ayrı ayrı odalar bulunuyor. Buradan gençlerimize sesleniyorum. Sizlere sunulan bu imkanları çok iyi değerlendirin. Tesisler için Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
GÜREŞ EĞİTİM MERKEZİ DE GEZİLDİ
Argıncık Amatör Spor Tesisi’nde yapılan törenin ardından Bakan Mehmet Özhaseki, Bakan Osman Aşkın Bak, Vali Süleyman Kamçı ve Başkan Mustafa Çelik Güreş Eğitim Merkezi’ne geçtiler. Güreş Eğitim Merkezi’ni gezen Gençlik ve Spor Bakanı Bak, tesisleri çok beğendi.