Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan AGÜ-Sümer Park Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin de katıldığı  törenle açıldı. 
Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan AGÜ-Sümer Park Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin de katıldığı  törenle açıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, açılış töreninde Kayseri’nin yeşil alan açısından Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre “İdeal Kent” olduğunu belirtti ve çok daha fazla yeşil alanımız olması için çalıştıklarını söyledi.  
Büyükşehir Belediyesi, yeşile ve ağaçlandırmaya yönelik yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Gelecek nesillere daha yeşil bir Kayseri bırakmak için çalışan Büyükşehir Belediyesi, AGÜ-Sümer Parkı da tamamlayarak hizmete açtı. 
AGÜ-Sümer Park’ın açılış törenine Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki  ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’in yanı sıra, Vali Süleyman Kamçı, AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, Garnizon Komutanı Ercan Teke, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, İlçe Belediye Başkanları, bürokratlar ve vatandaşlar katıldı. Törende bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, hizmeti, kaliteyi, konforlu bir kent hayatını şehrimizin her metrekaresine götürmenin gayreti içinde olduklarını söyledi. Bu gayretin neticesinde de Kayseri’nin en önemli yatırımcı kuruluşu haline geldiklerini ifade eden Başkan Çelik, geçen yıl ve bu yıl yapılan yatırımların ekonomiye katkısıyla ilgili bilgiler verdi. 
Bu yıl 700 ayrı noktada çalıştıklarını, her alanda birçok tesisi yaptıklarını ve pek çok tesisin de temelini attıklarını ifade eden Başkan Mustafa Çelik, “Bu kadar yoğun çalışıyoruz, bu kadar çok yatırım ve hizmet üretiyoruz, yüzlerce temel atıyoruz; ancak çok azı için bugün olduğu gibi tören yapıyoruz.  Bu yıl sadece 13 temel atma töreni, 8 yatırımımıza da açılış töreni yaptık. Bu törenler de sizlerle beraber olmamıza vesile oluyor” dedi.
“PARKLAR BİR TERAPİ MERKEZİ”
Yapılan yeşil ana yatırımlarının önemini vurgulayan ve parkların birere terapi merkezi olduğunu dile getiren Başkan Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü: “Katlı kavşak ve alt geçitler, kentsel dönüşüm, 5 yıldızlı sosyal yaşam merkezleri, üretimi artıracak projeler, spor tesisleri ve daha pek çok yatırımı hayata geçirdik. Tüm bunlara ilave olarak bu şehirde yaşayan hemşehrilerimizin çok daha sağlıklı yaşamaları için de çalışıyoruz. Yapılan araştırmalar, açık hava aktivitelerine katılan ve yeşil alanlarda vakit geçiren insanların daha sağlıklı olduğunu gösteriyor. Uzmanlar, yeşil alanlar ve buralarda yapılan egzersizlerin başta kalp krizi, diyabet ve obezite olmak üzere pek çok hastalığı azalttığını belirtiyorlar. Yeşil alanlar ve buralarda yapılan açık hava aktiviteleri depresyonu da azaltıyor, çocuklarımızın zihnen ve bedenen sağlıklı gelişmelerini de sağlıyor. Dolayısıyla açılışını yapmakta olduğumuz AGÜ-Sümer Parkı’nı sadece bir park olarak değil terapi merkezi olarak da görmek lazım. Bu çevrede yaşayan binlerce, on binlerce insanımız bu parktan yararlandıkları ölçüde sağlıklı olacaklar. Çocuklarımız daha sağlıklı gelişecekler.”
“YEŞİL ALANDA İDEAL KENTİZ”
Kayseri’deki yeşil alan miktarına ilişkin de bilgi veren Başkan Çelik, kişi başına düşen yeşil alan miktarının 15 metrekareye ulaştığını açıkladı. Gelecek yıl bu rakamda büyük bir artış olacağını da ifade eden Başkan Çelik, “Şehirlerdeki yeşil alan miktarlarının sağlığa olumlu etkileri olduğunu Dünya Sağlık Örgütü de kabul ediyor ve kişi başına düşen yeşil alan miktarının 9 metrekareden az olmaması gerektiğini belirtiyor. Dünya Sağlık Örgütü kişi başına düşen yeşil alan miktarının 10 ila 12 metrekare olduğu kentleri ise ideal kent olarak tanımlıyor. Kayseri bu açıdan da ideal bir kent durumundadır. Çünkü yaptığımız yeni park ve yeşil alanlarla Kayseri’deki kişi başına düşen yeşil alan miktarını 15 metrekareye çıkarmış bulunuyoruz. Ve bu miktarı çok daha üst noktalara çıkarmak için de yoğun bir gayret içindeyiz. Önümüzdeki yıl başlayacağımız iki ayrı projeyle Kayseri’ye çok yoğun bir şekilde kullanılabilecek büyük ölçekli iki ayrı park kazandıracağız. 1 milyon 100 bin metrekare büyüklüğündeki Keykubat Kent Park ve İç Anadolu’nun doğa sporları merkezi haline getireceğimiz Sarımsaklı Barajı projemizle kişi başına düşen yeşil alan miktarımızı 16-17 metrekareye çıkaracağız. Her yıl yüz binlerce ağaç dikerek, mevcut yeşil alanlarımıza yenilerini ekleyerek Orta Anadolu’nun sert kara ikliminin hakim olduğu, genelde kurak olan şehrimizi çok daha yeşil bir görünüme kavuşturmaya devam edeceğiz. Bu hedefle yapmış olduğumuz AGÜ-Sümer Park 29 bin metrekare alan üzerinde bulunuyor ve 22 bin metrekare yeşil alandan oluşuyor. Parkımızda, 1,2 kilometre uzunluğunda yürüyüş ve koşu yolu, sağlıklı yaşam için fitness alanları ve iki ayrı çocuk oyun alanı bulunuyor. Çocuk oyun alanlarına monte edilecek olan çocuk oyun gruplarının ihalesini önümüzdeki ayın başında yapacağız ve inşallah en kısa sürede çocuklarımızın kullanımına sunacağız. Yaklaşık 3 milyon TL’ye mal olan parkımızın bölgede yaşayan halkımıza, Abdullah Gül Üniversitemizin öğrencilerine ve diğer kullanıcılara hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu. 
Vali Süleyman Kamçı da konuşmasında parkın hayırlı uğurlu olmasını temenni etti.
“PARKLARI VATANDAŞLARA AÇTIK”
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ise parkların eskiden mafyaların eklinde olduğunu belirtti. Ve göreve geldikten sonra yaptıkları düzenlemelerle parkların mafyaların eklinden alarak vatandaşlara açtıklarını kaydetti.
Konuşmaların ardından katılımcılar AGÜ-Sümer Park’ı gezdiler.