?Büyükşehir Belediyesi’nin şehrimize kazandırdığı 800 kişilik Merkez Kütüphane’yi 10 ayda yaklaşık 500 bin kişi ziyaret etti
Büyükşehir Belediyesi, Kayseri’ye kazandırdığı modern kütüphanelerle eğitim ve kültüre katkı sunmaya devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi’nin geçen yıl 3 Kasım’da hizmete açtığı 800 kişilik Merkez Kütüphane, 10 ayda yaklaşık 500 bin kişi tarafından ziyaret edildi.
 
Büyükşehir Belediyesi, geçmişte sinema olarak kullanılan binayı yeniden düzenleyerek çok kısa bir sürede Kayseri’ye modern ve ferah bir kütüphane kazandırdı. 3 Kasım 2016 tarihinde hizmete açılan 800 kişilik kütüphane kısa sürede özellikle gençlerin uğrak mekanı oldu. Kütüphaneden yararlananların sayısı 10 ayda 500 bini buldu.
 
Her ay yaklaşık 50 bin kişinin yararlandığı kütüphanede 15 bin basılı, 15 bin elektronik, 3 bin de sesli olmak üzere 33 bin kitap bulunuyor. Ferah ders çalışma üniteleri, kitap cafe, bilgisayar odası, şifreli emanet dolapları ve masaj koltuklarının da yer aldığı kütüphane 50 adet güncel dergi ile günlük gazeteler de yer alıyor. Üç kattan oluşan, üyelik sistemi ve turnikeli geçiş sistemi bulunan kütüphane 1500 metrekare kapalı alanıyla hizmet veriyor.
Öte yandan yenilenerek modern bir kütüphane haline gelen ve 16 Şubat 2017 tarihinde hizmete açılan Belsin Sezai Karakoç Kütüphanesi de büyük ilgi görmeye devam ediyor. Kütüphanenin ziyaretçi sayısı 7 ayda 210 bine ulaştı. Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Gevher Nesibe Kütüphanesi de bu yıl 50 bin kişi tarafından ziyaret edildi.