Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Büyükşehir Belediyesi KAYMEK A.Ş. tarafından 15 Temmuz etkinlikleri kapsamında düzenlenen  “Dönmeyi Düşünmeyenler 1915 Çanakkale-15 Temmuz Ruhu” isimli serginin açılışına katıldı.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Büyükşehir Belediyesi KAYMEK A.Ş. tarafından 15 Temmuz etkinlikleri kapsamında düzenlenen  “Dönmeyi Düşünmeyenler 1915 Çanakkale-15 Temmuz Ruhu” isimli serginin açılışına katıldı. Başkan Büyükkılıç,  “KAYMEK A.Ş. eğitmenlerimizin el emeği ve göz nuruyla yaptığı yüzde 80 geri dönüşüm odaklı malzemelerden üretilen, 15 Temmuz’u ve 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin ruhunu adeta dantelle ince ince işleyerek yapılan çalışmaları sizlerle paylaşmak istiyorum” dedi.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, birlik ve beraberlik ruhunun en güzel örneklerinin sergilediği 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliklerine katılmaya devam ediyor. Bu kapsamda, Başkan Memduh Büyükkılıç, Vali Şehmus Günaydın ile birlikte KAYMEK A.Ş. tarafından düzenlenen  “Dönmeyi Düşünmeyenler 1915 Çanakkale-15 Temmuz Ruhu” isimli serginin açılışına katıldı. Sergiye ayrıca Garnizon Komutanı Hava Tuğgeneral Ercan Teke, İl Jandarma Komutanı Albay Nadir Çelik, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, MHP İl Başkanı Serkan Tok, İyi Parti İl Başkanı Sebati Ataman, Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan ve davetliler katıldı.
Sergide konuşma yapan Başkan Büyükkılıç, “15 Temmuz’u yad etmek malumunuz pandemi dönemine denk geldi. 18 Mart Çanakkale Zaferimizin yıldönümüyle ilgili sergi de bugünlere taşındı. KAYMEK A.Ş. eğitmenlerimizin el emeği ve göz nuruyla yaptığı yüzde 80 geri dönüşüm odaklı malzemelerden üretilen, 15 Temmuz’u  ve 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin ruhunu adeta dantelle ince ince işleyerek yapılan çalışmaları sizlerle paylaşmak istiyorum. Bu ülke üzerinde her zaman hesap yapanlar olmuş. Her zaman ihanet etmek isteyenler olmuş ama Cenab-ı Allah’a şükürler olsun bu milletin birliği, beraberliği ve dayanışması var. Milletimizdeki ölürsem şehit olurum, yaralanırsam gazi olurum anlayışı, ihanet şebekelerine fırsat vermemiştir. Rabbim bizlere bir daha böyle bir gün yaşatmasın.15 Temmuz’un 4’üncü yıl dönümünü kutluyoruz. Adeta bir kez daha diriliyoruz ve bir kez daha biz buradayız diyoruz. İşte bu anlayış içerisinde Kayserimiz üzerine düşeni yaptı. Hatırlanacağı üzere 200 bini aşkın Kayserili 30 gün geceli gündüzlü nöbetini tuttu ‘Biz de varız. Biz biriz ve biz beraberiz. Bayrağımıza, devletimize, vatanımıza, milletimize ihanet etmek isteyenlere fırsat vermeyiz, geçirtmeyiz diyerek hareket etti.” diye konuştu.
“KAYSERİ TÜRKİYE’MİZİN OMURGASI, OLMAZSA OLMAZIDIR”
Kayseri’nin üzerine düşeni yaptığını belirten Başkan Büyükkılıç, konuşmasına şöyle devam etti; “Nasıl ki Çanakkale geçilmez denildiyse,  15 Temmuz’da da bu milletin evlatlarına kendi silahlarını doğrultan, bu milletin emniyetine, bu milletin askerine, bu milletin meclisine, bu milletin değerlerini yok sayanlara dur denildi. Kayseri üzerine düşeni yaptı. Biz sizlere minnettarız. Nasıl ki, Sakarya Meydan Muharebesi’nde Kayseri Liselimizden mezun olamayan yavrularımızın tamamı şehit olduysa,  işte bu ruhun bugüne yansımasıyla gencinden yaşlısına hep beraber meydanları doldurduk. Bayrağımıza sahip çıktık. Biz sizlerle gurur duyuyoruz iyi ki varsınız. Cenab-ı Allah bizleri de sizlere layık kılsın. Kayseri birliğin, beraberliğin sembolüdür. Bereketli güzel bir şehirdir. 4 tane üniversitemizle, gençlerimizle, 300 bin civarında milli eğitimdeki yavrularımızla Kayseri Türkiye’mizin omurgası, olmazsa olmazıdır. Her dönemde her zaman biz varız demiş, devletinin milletini yanında yer almıştır. Sizlere minnettarız siyasi partilerimizin değerli başkanlarına minnettarız. Elbette değişik görüşlere sahip olabilirler ama o gün hep birlikte tek yumruk oldular. Bunu asla göz ardı edemeyiz. İşte bu birlik ve beraberlik ruhu budur. Kayserimiz de üzerine düşeni yaptı ve yapmaya devam ediyor” dedi.
“Dönmeyi Düşünmeyenler 1915 Çanakkale-15 Temmuz Ruhu” isimli sergide olan eserlerden bahseden Başkan Büyükkılıç, “ Burada da gördüğünüz gibi 40’ın üzerinde değişik eserlerimiz var.  Bunları gezip görüp,  ibret vesikası mantığı çerçevesinde değerlendireceğimizi umuyorum. Tekrar söylüyorum Cenab-ı Allah o günleri bir daha bizlere göstermesin birliğimiz beraberliğimizi bozmasın”  diye konuştu.
Sergi de konuşma yapan Vali Şehmus Günaydın da “Ne güzel ki serginin ismi dönmeyi düşünmeyenler, milletinizin geleceği, devletimizin bekası, bayrağımız, ezanımız söz konusu olduğu zaman dönmeyi düşünmeyenler, toprağın altında kefensiz yatmayı göze alan milyonlarca evladımız var. Bunu böyle bilsinler. Bu ruhu yaşatmak adına kursiyerlerimiz çok güzel eserler ortaya koymuşlar” dedi.
35 KAYMEK eğitmeni tarafından düzenlenen ve yüzde 80 atık madden üretilen, içerisinde Çanakkale Şehitleri Anıtı, Seyit Onbaşı, Nusret Mayın Gemisi, Kınalı Hasan, Zehirli Çivi ve Çarık, Çocuk Asker, Savaş Kahraman’larının konu edildiği ve hikayeleştirildiği 47 eserin yer aldığı “Dönmeyi Düşünmeyenler 1915 Çanakkale-15 Temmuz Ruhu” sergisinde en çok ilgiyi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önünde yer alan Şehitler Abidesi’nin minyatürü gördü.