Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların bayram tatili süresince herhangi bir sorun yaşamaması için gerekli önlemlerini aldı.
Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların bayram tatili süresince herhangi bir sorun yaşamaması için gerekli önlemlerini aldı. Özellikle toplu ulaşım, zabıta, su ve elektrik hizmetlerinde aksamalar yaşanmaması için tedbirler artırıldı. 
Büyükşehir Belediyesi vatandaşların şehir içi ulaşımlarını rahat bir şekilde sağlamaları için otobüs seferlerinde düzenleme yaptı. Yapılan düzenlemeye göre bayram süresince nöbetçi araçlar 06.00-07.00 arasında yarım saatlik sefer aralığı ile yolcu taşımaya başlayacaklar. Saat 07.00’den sonra ise Pazar günü tarifesine geçilecek.

MEZARLIK ZİYARETLERİNE KOLAYLIK

Her yıl olduğu gibi bu yıl da arife günü mezarlık ziyaretleri için ücretsiz otobüs seferleri düzenlenecek. 24 Haziran Cumartesi günü Tacettin Veli Bulvarı Katlı Otoparkı karşısından saat 09.00'da başlayacak olan mezarlık seferleri aynı gün saat 16.00'ya kadar devam edecek. Mezarlık ziyareti yapmak isteyen vatandaşlara ulaşım kolaylığı sağlayacak olan bu seferler ücretsiz olacak. Bu hizmetlere ek olarak Şehir Mezarlığı'na gelen yaşlı ve özürlü vatandaşlar, mezarlık içerisinde tahsis edilecek ücretsiz araçlarla mezarlarının başına kadar götürülüp getirilecek.
Ayrıca mezarlık hizmetlerinin aksamaması ve vatandaşların mezar ziyaretlerini sorunsuz gerçekleştirmeleri için de bir takım ek tedbirler alındı. Bu amaçla Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan Şehir Mezarlığı, Anbar, Erkilet-Bülbülpınarı ve Gesi-İldem Mezarlıkları elden geçirilerek ziyarete hazır hale getirildi.

ZABITA İZİN YAPMAYACAK

Bayram süresince sıkıntı yaşanmaması için Zabıtanın denetimleri sıklaştırılacak. Bu amaçla zabıtada izinler kaldırıldı. Zabıta ekipleri bayram süresince 24 saat görev başında olacak. Vatandaşlar yaşadıkları herhangi bir olumsuzlukla ilgili şikayetlerini zabıtanın 232 29 60 nolu telefonuna bildirebilecek.    

SU VE ELEKTRİKTE ANINDA MÜDAHALE

Bayram tatili süresince su ve kanalizasyon ile elektrikle alakalı şikayetlerin olmaması için KASKİ ve Elektrik Şirketi de önlemlerini aldı. Olası arızalara karşı anında müdahale ekipleri oluşturuldu. Vatandaşlar su ve kanal şikayetlerini KASKİ'nin 185, elektrik arızaları konusundaki şikayetlerini ise Elektrik Şirketi'nin 186 nolu telefonlarına bildirebilecekler.