Başkan Büyükkılıç, AK Parti Melikgazi Danışma Meclisi ve Belediye Başkanları İstişare Toplantısı’nda Büyükşehir Belediyesi çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, şehirle ilgili projeleri yakından takip ettiklerini ve Ankara’nın da desteğini alarak hız kazandırdıklarını söyledi. Başkan Büyükkılıç, AK Parti Melikgazi Danışma Meclisi Toplantısı’nda projelerle ilgili detaylı bilgiler verdi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, ilk olarak AK Parti İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Belediye Başkanları Toplantısı’na katıldı. Görüş alışverişinin yapıldığı toplantıda ortak aklı önemseyen ve dayanışmayı pekiştiren bu tür toplantıların önemini vurgulayan Başkan Memduh Büyükkılıç, Ankara’da Bakanlıklarda yaptığı görüşmeler hakkında bilgi verdi. Başkan Büyükkılıç, şehirle ilgili konularda tüm Bakanlıkların desteklerini aldıklarını söyledi.
150. YILIN PROJELERİ
Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Belediye Başkanları Toplantısı’nın ardından AK Parti Melikgazi İlçe Danışma Meclisi Toplantısı’na katılarak Büyükşehir Belediyesi’nin 150. Yılında hayata geçirilen ve geçirilecek olan projelerle ilgili bir sunum yaptı.
Sunuma Hava İkmal Millet Bahçesi ile başlayan Başkan Memduh Büyükkılıç, “Hava İkmal Millet Bahçesi Kayseri’ye yakışır prestijli bir çalışma olacak. Ankara’ya gidince projelerle ilgili gerekli görüşmeleri yaptık” dedi.
İKİNCİ MİLLET BAHÇESİ GELİYOR
Ankara’da Çevre ve Şehircilik Bakanı ile yaptıkları görüşmeyle ilgili bilgiler veren Başkan Büyükkılıç, Hava İkmal Millet Bahçesi’nin yanı sıra Keykubat Millet Bahçesi’ni de gündeme getirdiklerini söyledi. Başkan Büyükkılıç, Melikgazi’de Hava İkmal, Kocasinan’da da Keykubat Millet Bahçesi’nin olacağını dile getirdi.
YENİ RAYLI SİSTEM HATLARI
Yeni raylı sistem hatları konusunda da bilgi veren Başkan Büyükkılıç, “Belsin’den Mobilyakent’e ulaşacak 6,8 kilometrelik raylı sistemin yatırım programına alınmasını Cumhurbaşkanımız imzaladı. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımız gerekli ihale çalışmalarını başlattı. Ayrıca, Talas Anayurt hattının ihalesini de biz yapacağız. O süreç de hızla devam ediyor” diye konuştu.
Sahabiye Kentsel Dönüşüm projesinin de hızla sürdüğünü ve üçüncü uygulama alanı için de hak sahipleriyle görüşmelerin devam ettiğini belirten Başkan Büyükkılıç, Beydeğirmeni Besi ve Hayvancılık Bölgesi konusunda da Tarım ve Orman Bakanlığı’nı da yanlarına alarak süreci hızlandırdıklarını söyledi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, bu projelerin yanı sıra Yüksel Ateş Engelsiz Çocuk Evi’ni açtıklarını, Mustafa Kumlu Yaşlı Yaşam Merkezi ve Engelsiz Yaşam merkezi inşaatlarının hızla sürdüğünü, Beyazşehir Sosyal Yaşam Merkezi’ni açtıklarını ve son katını kütüphaneye dönüştürdüklerini, İnönü Parkı’nı yeniden düzenleyeceklerini, Hulusi Akar Bulvarı ile 15 Temmuz Caddesi kesişimindeki kavşakta düzenleme ve köprü çalışması yaptıklarını, Şehir Hastanesi önündeki üç yapraklı katlı kavşağın tamamlandığını ve dördüncü yaprağın çalışmalarına başladıklarını, yaya üst geçitlerinin tamamlanma aşamasında olduğunu, önemli bulvarları yenileme çalışmalarının sürdüğünü, Erciyes Yüksek İrtifa Kamp Merkezi için iki sahanın yapımına başladıklarını ve bu sayıyı 10’a çıkaracaklarını, Kayseri’yi ticaret ve sanayinin yanı sıra turizm merkezi haline getirmek için de yoğun bir şekilde çalıştıklarını sözlerine ekledi.