Büyükşehir Belediyesi, sporu bir yaşam kültürü haline getirmek için çalışmalarını sürdürüyor.
Büyükşehir Belediyesi, sporu bir yaşam kültürü haline getirmek için çalışmalarını sürdürüyor. Özellikle kitle sporlarına önem veren Büyükşehir Belediyesi “Sağlık İçin Pedalla” etkinliğinin bir yenisini daha gerçekleştirdi.
Büyükşehir Belediyesi tarafından 14 Mart Tıp bayramı nedeniyle düzenlenen; ancak hava şartları nedeniyle ertelenen “Sağlık İçin Pedalla Bisiklet Koşusu” Talas Paraşüt Atlama Sahası’ndan başladı. Etkinliğin startını Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik verdi. Etkinliğe İl Sağlık Müdürü İsmail Kılıç, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Poyrazoğlu, ve İl Halk Sağlığı Müdürü Ömer Faruk Özyurt da katıldı.
“Sağlık İçin pedalla” etkinliğine yüzlerce bisikletli iştirak etti. Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen  spor etkinlikleri ile ilgili konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, kültür, sanat ve spor alanında yapılan çalışmaların Büyükşehir Belediyesi’nin en beğenilen çalışmaları arasında olduğunu söyledi. Kitle sporlarına önem verdiklerini ve 2 Nisan’dan itibaren doğa yürüyüşlerini de başlatacaklarını ifade eden Başkan Çelik, “Binlerce kişi ile Kayseri’nin eşsiz güzelliklerini birlikte yürüyeceğiz. Büyükşehir Belediyemiz bünyesindeki Spor A.Ş. her yaştan binlerce kişiye spor yapma imkanı sunuyor. Bu tür faaliyetlerimiz artarak devam edecek” dedi.
Başkan Mustafa Çelik, etkinliğe katılan bisikletlilerle de sohbet etti. Katılımcılar böyle bir etkinliğin gerçekleştirilmesi nedeniyle Başkan Çelik’e teşekkür ettiler. “Sağlık İçin Pedalla” etkinliğine katılan bisikletliler Talas Paraşüt İndirme Sahası’ndan hareketle Komando Caddesi ve Talas Caddesi’ni izleyerek Mustafa Kemal Paşa Bulvarı’na çıktılar. Etkinlik Kadir Kas Spor ve Kongre Merkezi önünde sona erdi.