Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, kent merkezinde de ilçelerde de hız kesmeden çalışmaya devam ettiklerini belirtti. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, kent merkezinde de ilçelerde de hız kesmeden çalışmaya devam ettiklerini belirtti. Büyükşehir Belediyesi’nin temposunu her geçen yıl daha da artırdığını ifade eden Başkan Çelik, yapılan ihalelerin 200’ü geçtiğini belirtti ve 2017 yılında 1 milyar TL’lik yatırım hedeflediklerini kaydetti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, AK Parti Kocasinan, Melikgazi ve Talas İlçe Kongrelerinde verilen makamların yüklediği vebali bildiklerini ve bu vebalin altında kalmamak için de gece gündüz çalıştıklarını belirtti. Bu anlayışla 2016 yılında sadece büyük ölçekli projelere 550 milyon TL harcadıklarını dile getiren Başkan Çelik, bu yıl tempoyu daha da artırdıklarını söyledi.

Geçen yıl olduğu gibi yine Kayseri’nin en büyük yatırımcı kuruluşu olarak yatırım üstüne yatırım yaptıklarını vurgulayan Başkan Mustafa Çelik, kent merkezinde de, ilçelerde de hız kesmediklerini belirtti.

“YAPILAN İHALELER 200’Ü GEÇTİ”

Kentsel dönüşümden eğitime, ulaşımdan kültüre, sosyal yaşam merkezlerinden altyapıya kadar pek çok alanda çalıştıklarını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, “2017 yılında, bugüne kadar yaptığımız ihalelerin sayısı 200’ü geçti. Bu ihalelerden bir kısmı 5-6 yerde yaptığımız işleri kapsıyor. Örneğin 6 farklı yerde mini terminaller inşa ediyoruz; ama bunlar için bir ihale yapıyoruz. Yapmış olduğumuz ihaleler ve Büyükşehir Belediyemize bağlı birimlerin çalışmalarıyla birlikte bugün itibarıyla 700’ü aşkın yerde belediyemizin şantiyesi var. Bu yılın ilk 9 ayında yaptığımız yatırımlarla 600 milyon lirayı sıcak para olarak Kayseri piyasasına verdik. Bu kadar yoğun çalışan, bu denli hizmet üreten, bu kadar çok yatırım yapan bir belediye daha bulunmuyor. Yollar açıyoruz, parklar yapıyoruz, beş yıldızlı sosyal yaşam merkezleri inşa ediyoruz, alt yapımızı her anlamda mükemmel hale getiriyoruz, Türkiye’ye örnek tesisler yapıyoruz, ulaşımı rahatlatmak için katlı kavşak ve alt geçitler inşa ediyoruz. Ve Kayseri’yi geleceğe taşıyacak yatırımlara imza atıyoruz. Sadece fiziki yatırımlarla kalmıyor, eğitim, kültür, sanat ve spor gibi alanlar ile hizmet sektöründe takdir edilen çalışmalar yapıyoruz. Sosyal projelerimizle ihtiyacı olan herkesin yanında olmanın gayretini gösteriyoruz. Derdi olmayanın davası, kaygısı olmayanın hizmeti olmaz. Bu anlayışla sevdalı olduğumuz şehrimiz ve ülkemiz için çalışıyoruz” diye konuştu.