Sokağa çıkma kısıtlamasının ilk gününde Gesi Kavşağı’nda kapsamlı çalışma başlatıldı.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, dört gün sürecek kısıtlamanın ilk gününde Gesi Kavşağı’na neşter vurdu. Gesi Kavşağı’nın çok daha fonksiyonel hale gelmesini ve trafik akışının çok daha seri olmasını isteyen Büyükkılıç, sinyalizasyonu da kapsayan çalışmaları yerinde takip etti.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Covid-19 salgını süresince ulaşım konusunda gerek altyapı ve yol gerekse sinyalizasyon çalışmalarını hızlandırdı. Bu kapsamda Gesi Kavşağı’nda yapılan ışık düzenlemesini inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, “Bir bakıma doğu kapısı olarak nitelendirilen Gesi Kavşağı’nda trafik ışıkları düzenlemesini ve kavşak düzenlemesini yeniden gözden geçirmek suretiyle sıkıntıyı en aza indirgeyeceğiz. Burada vatandaşlarımızın kavşakta gereksiz yere beklemeden daha süratli olarak kavşağı boşaltacağı bir anlayışta çalışma yapılıyor. Buradaki kavşakta yaklaşık yüzde 60-70 oranında araçların Gesi tarafına gittiğini gözlemliyoruz. Öyle olunca burada gereksiz yere ışıkta bekletmeden yan yol ile vatandaşlarımız kavşakta beklemeden geçerlerse yığılma da önlenmiş olur. Bu çalışmayı sokağa çıkmadaki sınırlamaya, bayram vesilesiyle olan bu boşluğa denk getirdik. Bir bakıma fırsatçılık yapmak suretiyle alt yapıdaki düzenlemeyle asfalt çalışmasıyla, gerekse ışıkların düzenlemesiyle, inşallah kısa sürede bitirmek suretiyle vatandaşlarımızı bayram sonrası rahatlıkla bu kavşaktan istifade edecek konuma getireceğiz. Şehrimize hayırlı olsun diyoruz. Kayserili hemşehrilerimiz siz evde kalın yeter ki, biz size daha konforlu daha yaşanabilir bir şehir bırakmak için çalışmaya devam ediyoruz. Bu vesileyle bayramınızı bir kez daha tebrik ediyorum. Hayırlı arefeler, hayırlı bayramlar diliyorum” şeklinde konuştu.