Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, basın mensuplarıyla vedalaştı ve dört yılda yapılanları özetledi.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, veda ziyaretleri kapsamında basın mensuplarıyla da bir araya geldi. Talas Erguvan Tesisleri’nde son basın toplantısını yapan Başkan Çelik, yaptıkları her işte şehrin desteğini aldıklarını söyledi ve “Birlikte yaptık, birlikte başardık” ifadelerini kullandı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Talas Erguvan Tesisleri’nde basın mensuplarına kahvaltı verdi. Basınla son buluşmasında Büyükşehir Belediye Başkanlığı dönemini anlatan Başkan Mustafa Çelik, çok yoğun bir tempoyla çalıştıkları için dört yılın adeta rüzgar gibi geçtiğini belirtti.
 
“ZOR BİR SÜREÇTE BAŞKANLIK YAPTIK”
 
Başkanlık dönemindeki dört yılın Türk siyasi hayatının en zor süreçlerinden birisi olduğunu vurgulayan Başkan Mustafa Çelik, “Yargı darbesi, 15 Temmuz süreci, içerde ve dışarıda terörle mücadele, halen devam eden ekonomik terör görev süremize denk geldi. Ancak tüm bunlara rağmen hiç şikayetçi olmadık ve mazeret üretmedik. Aksine daha fazla çalıştık” dedi.
 
“ŞEHRİ ORTAK AKILLA YÖNETTİK”
 
Göreve başlar başlamaz şehrin yönetim dinamikleri ile toplantılar yaptıklarını, kamuoyu araştırmaları ve anket çalışmaları gerçekleştirdiklerini, ortak akıl toplantıları ile herkesin aklından yararlandıklarını ifade eden Başkan Mustafa Çelik, her kesimle uyum içinde çalıştıklarını söyledi. Mecliste de uyumlu bir çalışma sergilediklerini dile getiren Çelik, kararların yüzde 95’inin oy birliği ile geçtiğini belirtti.
Görev süresi boyunca halkın desteğini aldıklarını da ifade eden Başkan Mustafa Çelik, “Hemşehrilerimiz bizlere her zaman destek verdi. Bu süreçte yaptığımız her işi iyi ki yapmışız dedik. Tüm işlerimiz iz bırakacak işler oldu. Sadece bugünü değil gelecek 50 yılı, 100 yılı planlayarak çalıştık” diye konuştu.
 
GÖREV SÜRESİNİN SON GÜNLERİNDE İKİ MÜJDE
 
Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, basın mensuplarına dört yılı özetleyen bir de sunum yaptı. Ulaşımdan kentsel dönüşüme, alt yapıdan çevre yatırımlarına, kültür-sanat ve eğitim yatırımlarından sosyal tesislere, ilçelerin kalkınmasına yönelik projelerden kamuya yapılan modern tesislere, KAYTUR’un işlettiği lezzet mekanlarından Türkiye’ye örnek mezarlığa, gönül belediyeciliği hizmetlerinden Kayseri’nin tanıtılmasına yönelik çalışmalara kadar pek çok konuda yapılanları anlatan Başkan Çelik, Kent Ekmek konusunda bilgi verirken, “İddiayla söylüyorum, Türkiye’de en ucuz ekmek, su ve toplu ulaşım Kayseri’de” diye konuştu.
Başkan Çelik, açıklamaları sırasında iki önemli gelişme hakkında da bilgi verdi. Başkan Çelik, Talas-Anayurt raylı sistem hattının finansmanının İslam Kalkınma Bankası merkez teşkilatı tarafından onaylandığını açıkladı. Köşk Mahallesi’nde yıllardır çözümsüz kalan ve kum ocağı olarak bilinen bölgeyle ilgili de açıklamalar yapan Başkan Çelik, 200 dönüm alanla ilgili pürüzleri gideren anlaşmanın yapıldığını ve bu anlaşmayla 120 dönüm alanı Kayseri’ye yeşil alan olarak kazandırdıklarını kaydetti.
 
“BEN DEMEDİK BİZ DEDİK”
 
Tüm bu çalışmaları tek başlarına yapmadıklarını ve her zaman ben değil biz dediklerini belirten Başkan Çelik, “Bu hizmetleri hep birlikte yaptık ve birlikte başardık. Mesai arkadaşlarıma, meclis üyelerimize, ilçe belediye başkanlarımıza, her zaman yanımızda olan hükümetlerimize, bize güç veren Sayın Cumhurbaşkanımıza ve tüm hemşehrilerime teşekkür ediyorum” dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’in konuşmasının ardından Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya kürsüye geldi ve Başkan Çelik’e hizmetleri nedeniyle teşekkür ederek, “Bu şehir kendisine hizmet edenleri unutmaz” dedi. Altınkaya, Başkan Çelik’e teşekkür plaketi takdim etti.