Büyükşehir Belediyesi, Talas’taki tarihi Amerikan Koleji binasını restore ettirerek Türkiye’de örneği olmayan bir gençlik merkezi haline getirdi. 
Büyükşehir Belediyesi, Talas’taki tarihi Amerikan Koleji binasını restore ettirerek Türkiye’de örneği olmayan bir gençlik merkezi haline getirdi. Başkan Çelik, buradaki misyonlarının vatanını ve milletini seven, bayrağına ve ezanına sahip çıkan gençler yetiştirmek olduğunu söyledi. 
Büyükşehir Belediyesi’nin Talas’ta açtığı Gençlik Merkezi basına ve kamuoyuna tanıtıldı. Kayseri’yi en güzel gören yerdeki tarihi bir binayı gençliğin hizmetine sunan Büyükşehir Belediyesi, burada Türkiye’de örneği görülmemiş bir çalışma başlattı. 
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’in de katıldığı tanıtım toplantısında tarihi binada yapılan restorasyon çalışmaları hakkında da bilgi verildi. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hamdi Elcüman, restorasyon çalışmalarının binanın orijinaline sadık kalarak yaptıklarını belirtti ve binanın 4 yıldızlı bir otel çehresine kavuştuğunu söyledi.   
“ÖĞRENCİLERE VİP HİZMETİ”
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de binada verilen hizmetleri aktardı. Amerikan Koleji’nin 2013 yılında bir protokolle Büyükşehir Belediyesi’ne geçtiğini ifade eden Başkan Çelik, “Yıkılmak üzere olan binayı restorasyon ile ayağa kaldırdık. Burası Meclisimizin kararı ile KAYMEK şirketimize devredildi. Burada hafta sonları başarılı öğrencilerimizi iki günlük kampa alıyoruz. Ayrıca şehrimizdeki lise öğrencilerinden başarılı olan ve gelecek vadeden her yıl 20 öğrenciyi burada misafir edeceğiz. Öğrencilerimize VİP hizmeti vereceğiz. Gündüz okullarına gidecek olan öğrencilere ilave eğitimle yabancı dil ve sosyal bilimler dersleri vereceğiz. Onlarla yakından ilgileneceğiz. Ayrıca yazın yaz kampları yapacağız. Burada yetişen çocuklarımız ilerde en iyi mesleklerin sahipleri olacak” dedi. 
Gençlerimizin yetişmesi için alanların boş bırakılması halinde bu alanların kötü niyetli kişilerce kullanıldığını ve gençlerin bizlerden çalındığını vurgulayan Başkan Çelik, “Bu tesisimiz belediyemizin şirketi KAYMEK tarafından işletilecek. Burası herhangi bir vakfa, derneğe verilmedi” diye konuştu. 
Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, açıklamalarının ardından basın mensuplarına Talas Gençlik Merkezi’ni gezdirdi. Binanın kimliğine uygun bir şekilde dekora edilen gençlik merkezinin her katında bulunan okuma salonları, dijital kütüphaneler, etüt salonları, oyun salonları, konferans salonları, yatakhaneler gibi birimleri tanıtan Başkan Çelik, halen 21 öğrencinin gençlik merkezinde kaldığını belirtti. Şehrimize gelen önemli isimlerle gençlik merkezinde kalan gençlerin sohbet etmesine de imkan sağladıklarını ifade eden Başkan Çelik, Kitap Fuarı için Kayseri’ye gelen Yazar Bekir Develi ile yapılan sohbete basın mensuplarıyla katıldı. 
Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, Talas Gençlik Merkezi’nin misyonunu da açıkladı. Başkan Çelik, “Buradaki tek misyonumuz vatanını milletini seven, ezanına ve bayrağına sahip çıkan gençler yetiştirmek” diye konuştu.