Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, yapılan yatırımları Kayseri Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği'ne bağlı 41 odanın başkan ve yöneticilerinin katılımıyla gerçekleştirdiği görsel brifingle anlattı. 
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, yapılan yatırımları Kayseri Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği'ne bağlı 41 odanın başkan ve yöneticilerinin katılımıyla gerçekleştirdiği görsel brifingle anlattı. Büyükşehir Belediyesi’nin yatırımlarını takdire şayan bulduklarını ifade eden Oda Başkanları, Başkan Çelik’e teşekkür ettiler.
Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği’ne bağlı meslek odalarının başkan ve yöneticilerinin katıldığı görsel brifing Asri Mezarlık içindeki Orgeneral Hulusi Akar Camii’nde başladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, farklı mimarisi ile her görenin hayran kaldığı camii ile ilgili bilgiler verdi. Görsel brifingde Asri Mezarlık içinde yapılan diğer yatırım ve hizmetleri de anlatan Başkan Çelik, bu yatırımları yaparken şehirde yaşayanların görüşlerini de dikkate aldıklarını söyledi ve bu anlamda esnaf temsilcilerinin görüşlerinin de kendileri için çok önemli olduğunu belirtti. 
Büyükşehir Belediyesi’nde 4 seneyi dolu dolu geçirmeye gayret ettiklerini ifade eden Başkan Mustafa Çelik, yapılanları şehirde yaşayanların bizzat görmesini istediklerini söyledi. Görsel brifing kapsamında Kocasinan Bulvarı’nı anlatırken bulvarda yapılan katlı kavşaklarla kesintisiz ulaşımı mümkün hale getirdiklerini ifade eden Başkan Çelik, Kocasinan Bulvarı’ndan Bekir Yıldız Bulvarı’na geçişi sağlayan Seyrani bağlantısını da oda başkanlarına gösterdi. Bu yolu kısa sürede açtıklarını dile getiren Başkan Çelik, yolun trafiği açılmasıyla büyük bir yükü aldığını söyledi.
Esnaf Odalarının Başkan ve Yöneticileriyle Bekir Yıldız Bulvarı’na geçen Başkan Çelik, buradan Mustafa Kemal Paşa Bulvarı’nı takiple Sahabiye’ye geçerek toplam maliyeti 6 milyar TL’yi bulacak olan belediye tarihinin en büyük projesi durumundaki Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi hakkında bilgi verdi. Başkan Çelik, temel atma töreni dahi yapmadıkları projenin birinci etabının hızla yükseldiğini dile getirdi.
REKOR SÜREDE YAPILAN YATIRIMLAR
Oda Başkanlarına Kocasinan Bulvarı’nı ve bulvar üzerindeki katlı kavşakları da gösteren Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, katlı kavşakları normal inşaat süresinden önce tamamladıklarını belirtti. Başkan Çelik, görsel brifing sırasında güzergahta olmayan 15 Temmuz Bulvarı, ilçelere yapılan yatırımlar gibi hizmet ve yatırımlar hakkında da bilgi verdi. Sivas Caddesi’ni Talas’a bağlayan kanal boyundan giderken bu yolu önümüzdeki yıl üç şeride çıkaracaklarını da ifade eden Başkan Çelik, Orgeneral Hulus Akar Bulvarı’nın eski adıyla Tavlusun Caddesi etabını anlatırken bu yolu rekor bir sürede yaptıklarını açıkladı. Yol üzerindeki 124 eski binayı yüzlerce hak sahibinin rızasını alarak yıktıklarını dile getiren Başkan Çelik, bulvar üzerindeki Şehit Tümgeneral Aydoğan Aydın Katlı Kavşağı’na Farabi Caddesi’ni bağlamak için de 33 gecekonduyu rızaen anlaşarak yıktıklarını kaydetti.
KARTAL KAVŞAĞI’NI RAHATLATACAK PROJE
Farabi Caddesi’ni ilk etapta Hulusi Akar Bulvarı’na bağladıklarını ve bu yolu 400 metresini tünelden geçerek Talas Caddesi’ne bağlayacaklarını da dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, bu yolun Kartal Kavşağı’nı büyük ölçüde rahatlatacağını söyledi.
Görsel brifing kapsamında daha sonra Talas Bulvarı’ndaki Büyükşehir Meslek Akademisi ve KAYMEK Mesleki Sınav Merkezi’ne geçildi. Başkan Çelik, oda başkanlarıyla birlikte tesisi gezerek burada verilecek hizmetle ilgili bilgi verdi. İlimizde ihtiyaç duyulan meslek dallarında ara eleman yetiştireceklerini ifade eden Çelik, KAYMEK Mesleki Sınav Merkezi ile de 22 dalda belgelendirme yaptıklarını söyledi. Başkan Mustafa Çelik’in görsel brifinginin son durağı Talas Sosyal Yaşam Merkezi oldu. Başkan Çelik, oda başkanlarına sosyal yaşam merkezindeki birimleri gezdirdi.  
ODA BAŞKANLARI TAKDİRLERİNİ DİLE GETİRDİLER
Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, görsel brifing sonrası oda başkanları ile Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki KAYTUR tarafından işletilen Emirgan Köftecisi’nde bir araya geldi. Burada söz alan Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Övüç, yapılan yatırımların kolay yatırımlar olmadığını belirterek, “Gece gündüz çalışarak bizim her gün işimize gitmeyi kolaylaştırdığı için Başkanımıza teşekkür ederim. Esnaf ve sanatkarımıza gösterdikleri ilgi ve alaka nedeniyle de Başkanımıza teşekkür ediyor bundan sonra da başarılar diliyorum” dedi.
Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri 19. Bölge Birliği Başkanı Mustafa Alan da, iki dönem yaptığı il genel meclis üyeliği döneminde fabrikalarla ilçeleri kardeş yaparak geliştirme düşüncesinde olduğunu belirterek, “Şimdi görüyorum ki Büyükşehir ilçelerle kardeş oldu. Yapılan yatırımlar anlatılmaz yaşanır. Bu yüzden görmek lazım. Bizler bunları gördük. Osman Kavuncu’yu anarken sanayi sitesi aklımıza geliyor. Mehmet Çalık’ı Beştepeler’de dikilen çamlarla ve çıkardığı sularla anıyoruz. Mustafa Çelik Başkanı da açtığı bulvarlarla anacağız” diye konuştu.
Görsel brifinge katılan diğer oda başkanları da yapılan yatırımlardan duydukları memnuniyeti dile getirerek Başkan Mustafa Çelik’e teşekkür ettiler.