Başkan Büyükkılıç, yeni eğitim ve öğretim yılının açılışı nedeniyle düzenlenen törene katıldı.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, yerel yönetimler olarak eğitime verdikleri desteği yeni eğitim ve öğretim yılının açılışında bir kez daha yineledi. Başkan Büyükkılıç, “Fiziki iyileştirmeyi sağlamak suretiyle gerek öğretmenlerimizin gerekse öğrencilerimizin verimliliğini artırmaya çalışıyoruz” dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, 2019-2020 eğitim ve öğretim yılının açılışı nedeniyle Osman Zeki Yücesan İlkokulu’nda düzenlenen törene katıldı. Törene, Başkan Büyükkılıç’ın yanı sıra Vali Şehmus Günaydın, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, bürokratlar, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı. Başkan Büyükkılıç, törene katılan ailelerle sohbet ederek yeni eğitim yılının hayırlı olması temennisinde bulundu.
Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı’nın marşlar seslendirdiği, halk oyunları gösterilerinin yapıldığı törende öğrencilerine kavuşan okulların mahzunluktan kurtulduğunu ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükkılıç, “Okullarımız mahzundu, çünkü öğrencilerimiz tatildeydi. Okulların açılmasıyla şehirde bir hareketlilik başladı. Bu hareketi berekete dönüştürecek gayreti öğretmenler, veliler ve bizler el ele vererek göstereceğiz” dedi.
Kayseri’de eğitime büyük destek veren hayırseverlerimize de değinerek, “Kayseri’mizin güzel insanları iyi ki varsınız” ifadelerini kullanan Başkan Büyükkılıç, yerel yönetimlerin eğitime verdikleri desteğe de vurgu yaptı. Eğitime destek için tüm kurum ve kuruluşlarla dayanışma içinde olduklarını dile getiren Başkan Büyükkılıç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Öğretmenlerimizin gayretleriyle yavrularımız çağın gereklerine uygun olarak yetişecek; ülkemize, bayrağımıza vatanımıza devletimize milletimize bağlı olarak Fatihlerin, Yavuzların, Abdülhamitlerin, Mustafa Kemallerin nesli olacaktır. Yerel yöneticiler olarak gerek Büyükşehir Belediyesi gerekse ilçe belediyeleri milli eğitim camiamızla dayanışmanın en güzel örneklerini sergiliyor ve üzerimize düşeni yapıyoruz. Fiziki iyileştirmeyi sağlamak suretiyle gerek öğretmenlerimizin gerekse öğrencilerimizin verimliliğini artırmaya çalışıyoruz.”
Törende konuşmaların ardından sınıflardaki öğrenciler ziyaret edildi. Başkan Memduh Büyükkılıç, Vali Şehmus Günaydın ile birlikte okula yeni başlayan öğrencilerle sohbet etti. Başkan Büyükkılıç, sıraya oturarak kitaptan çevreyle ilgili bir şiir okudu. Veli Günaydın da çevreyi temiz tutmak için elbirliği ile çalışalım mesajı verdi. Vali Günaydın ve Başkan Büyükkılıç daha sonra öğrencilere kitap ve kırtasiye malzemeleri hediye etti.