Kayseri  Büyükşehir Belediye Başkanı  Dr. Memduh Büyükkılıç, mart ayında başlayan ve hala devam eden  salgın süresinde 7/24 görev yapan belediye personeline teşekkür etti. 
Kayseri  Büyükşehir Belediye Başkanı  Dr. Memduh Büyükkılıç, mart ayında başlayan ve hala devam eden  salgın süresinde 7/24 görev yapan belediye personeline teşekkür etti. Başkan Büyükkılıç, “Covid-19 salgını süresince şehrimizde virüsün etkilerinin azaltılmasına yönelik azami gayret gösteren tüm personelimi tebrik ediyorum. Bundan sonraki süreçte de aynı hassasiyetle çalışmalarınızı gerçekleştireceğinizi biliyorum” dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayseri’de salgının başından beri gayretlerini ve çabaları hiç esirgemeyen belediye personelini de unutmadı.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi olarak virüsün başından beri şehrin daha hijyenik ve daha steril olması için birçok çalışma yaptıklarını ifade eden Başkan Büyükkılıç şöyle konuştu:
“Vatandaşlarımız tarafından her gün yoğun bir şekilde kullanılan toplu taşıma araçlarını günlük temizliklerinin yanı sıra düzenli olarak dezenfekte ettik. Dezenfekte ve temizlik çalışmalarını  Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı bütün hizmet binalarının yanı sıra kütüphaneler, terminaller, engelsiz çocuk evleri, yaşlı bakım merkezleri ve Tarihi Kayseri Kalesi gibi halkın temas halinde olduğu tüm noktalarda gerçekleştirdik.  Kayseri Büyükşehir Belediyesi virüsten korunmada en etkili yöntem olan hijyenik ortamı tüm Kayseri’de oluşturmak için büyük bir gayret gösterdi” dedi.
Büyükşehir Belediyesi zabıta ekiplerinin koronavirüs salgınını fırsata çevirmek isteyenlere karşı da etkin bir mücadele yürüttüğünü ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, “Büyükşehir Belediyesi zabıtası gerekli denetlemeleri virüsün en başından itibaren en başarılı şekilde yürüttü. Normalleşme sürecinde de koronavirüsün önlenmesi için tüm tedbirleri alarak, kuaförlere, taksi duraklarına, yeme-içme mekanlarına ve kahvehanelere denetim yaptı.  Kayseri Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki KAYMEK A.Ş. tarafından ise 1 milyona yakın maske üretimi yapıldı. KAYMEK A.Ş.’miz maske üretirken, KASKİ’miz tarafından 40 bin litre dezenfektan üretildi ve dağıtıldı. Üretilen 4 bin 500 litre kolonya ve 6 bin adet eldiven dağıtıldı. 12 bin iş yeri ve kamu binası dezenfekte edildi. Pandemi süresini yaşamış hizmet sektörlerinin daha güvenilir, daha sağlıklı ve steril bir ortamda hizmet vermelerini sağlamak için geçen haftalarda da Kayseri Berberler ve Kuaförler Odası ile Kayseri Lokantacılar ve Pastacılar Odası’yla protokol imzaladık.  Ayrıca Kayseri Büyükşehir Belediyesi Akıllı Şehir uygulamasında Berberler ve Kuaförler odası ve Lokantacılar ve Pastacılar Odası’na bağlı işletmelerin isim, iletişim ve adres bilgileri olacak. Böylelikle hem güven ortamı olacak hem de Kayserililerin hizmet almak için gittiği işletmelerin denetimleri gerçekleştirilecek.  ” diye konuştu.
“BİRLİĞİMİZE VE BERABERLİĞİMİZE ZEVAL GELMESİN”
Başkan Büyükkılıç, “Salgın süresince  evlere yapılan yemek ve ekmek servisi ile Ulu Çınarlarımızdan duamızı da aldık . Çok şükür. Sokağa çıkma sınırlaması getirilen 65 yaş üstü tüm vatandaşlarımızın ihtiyaçları ise Vefa Sosyal Destek Grubu tarafından karşılandı. Sokağa çıkma kısıtlamalarını fırsat bildik ve asfalt çalışmaları yaptık. Ekiplerimiz, sizler için görevlerini layığıyla yerine getirmeye gayret etti. Bu süreçte emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Mart ayı itibarıyla başlayan salgın sürecinde Kayseri’mizi daha güvenli, daha sağlıklı bir şehir haline getirebilmek için çok çalıştılar. Bundan sonra da aynı çabayla hemşehrilerimiz için çalışacağız. Emeği geçen tüm belediye personellerine bir teşekkür borcum var. Birliğimize ve beraberliğimize zeval gelmesin” diye konuştu.