Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, AK Parti İl Başkanlığı tarafından düzenlenen toplantıya katıldı.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, AK Parti İl Başkanlığı tarafından düzenlenen toplantıya katıldı. Başkan Büyükkılıç, toplantının ardından esnaf ziyaretleriyle vatandaşlara maske dağıttı.
AK Parti İl Başkanlığı önünde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Ramazan Bayramının gölgesinin üzerimize düştüğünü belirterek, “Cenabı Allah birlik, beraberlik, kardeşlik, içerisinde bayramı idrak edenlerden eylesin. Bayramı daha önceki yıllardaki gibi yaşama şansımız yok; ama bu bayramı ihya etmemize engel değil. Önemli olan gönüllerden birbirimize bağlanmış olmamız. Kalpten kalbe yol gider. Birbirimize olan sevgimizi, dayanışmamızı ve hoşgörümüzü daha da pekiştireceğiz” dedi.
Koronavirüs ile mücadele süreciyle ilgili de değerlendirmelerde bulunan Başkan Memduh Büyükkılıç, “16 ilçe belediye başkanımızla dayanışma içinde ve Valiliğimiz önderliğinde alınan kararları dayanışmanın en güzel örneklerini sergileyerek uyguladık ve Kayseri’mizi bugünlere kadar getirdik. Ulaşımda Anadolu’nun geçiş noktası olmamız; endüstrinin, sanayinin, tarım ve hayvancılığın, turizmin merkezi durumunda bulunmamız nedeniyle Kayseri için bir miktar daha hassas davranıldı. Vatandaşlarımızdan biraz daha dikkatli olmalarını istiyoruz” diye konuştu. Maske, temizlik ve fiziki mesafeye dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Büyükkılıç, Covid 19’un adeta fırsat kolladığını dile getirdi.
AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu da yaptığı konuşmada bu süreçte Şehir Hastanelerinin ön plana çıktığını ifade ederek “Şehir hastanelerine yönelik eleştiriler vardı; ama gelinen noktada iyi ki şehir hastanelerimiz varmış diyoruz. Bu süreci yaşayınca ve dünya bize imrenerek bakınca bir kez daha anladık. Sayın Cumhurbaşkanımız ve kabinesine teşekkür ediyoruz” dedi.
AK Parti İl Başkanlığı önünde yapılan açıklamaların ardından gruplar halinde şehrin farklı bölgelerine gidilerek ziyaretler gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu ve il yönetim kurulu üyelerinden oluşan grup, kale önünden başlayarak çarşı ziyareti yaptı. Başkan Büyükkılıç, beraberindekilerle birlikte Cumhuriyet Meydanı ve çarşı bölgesinde vatandaşlara maske dağıttı. Aynı zamanda esnaf ve vatandaşlarla bayramlaşan Başkan Büyükkılıç, “Evde Kal” çağrısını yineledi. Başkan Büyükkılıç, İl Başkanı Çopuroğlu ve beraberindekilerin ziyaretleriyle yaklaşık 13 bin maske dağıtıldığı belirtildi.