Başkan Çelik, Yapı Kontrol Daire Başkanlığı tarafından yapılan yatırımlarından bazılarını kapsayan görsel brifing yaptı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kayseri’deki basın yayın kuruluşlarının katılımıyla sadece Yapı Kontrol Daire Başkanlığı tarafından yürütülen yatırımlarla ilgili bir görsel brifing gerçekleştirdi. Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi’nin ilk etabı ve sosyal donatıları da yerinde gösteren Başkan Çelik, sadece Yapı Kontrol Daire Başkanlığı’nın yaptığı yatırımlar ile Sahabiye Projesi’nin ilk etabının 310 milyon TL’lik bir yatırım olduğunu belirtti.
Büyükşehir Belediyesi önünde başlayan görsel brifingde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Başkan Mustafa Çelik, 3,5 yılda Yapı Kontrol Daire Başkanlığı’nın yaptığı yatırımlarla ilgili bilgi verdi. Tüm ilçelere ve iki mahalleye olmak üzere 18 sosyal yaşam merkezi, 6’sı okul olmak üzere 14 ayrı kamu binası, Türkiye’de ilk olan mini terminaller, iki kütüphane gibi yatırımları anlatan Başkan Çelik, “Bu yatırımların 1/10’u bir seçim döneminde yapılsa başarı sayılır. Şükürler olsun ki biz 3,5 yılda yaptık. Bir taraftan projeleri tamamlarken bir taraftan da yeni temeller atıyoruz. Önümüzdeki günlerde Türkiye’nin en kapsamlı Engelsiz Yaşam Merkezi, kanser hastaları için Hospice, Erciyes Üniversitesi ile yapılan protokol doğrultusunda kapsamlı bir kütüphane kompleksi, İncesu Kütüphanesi gibi yatırımların temellerini atacağız. Yapı Kontrol Daire Başkanlığımızın yanı sıra alt yapı şirketimiz KASKİ yüzlerce noktada çalışıyor. Kırsal Hizmetler ve Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlıklarımız ilçelerimize yatırım ve hizmet götürüyor. Fen İşleri Daire Başkanlığımızın onlarca projesi devam ediyor” dedi.
TÜRKİYE’DE İLK
Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik’in görsel brifinginin ilk durağı Yoğunburç’taki Mini Terminal oldu. Yoğunburç’un yanı sıra Talas, Erkilet, Fuzuli, Beyazşehir ve Belsin’de mini terminaller yaptıklarını ifade eden Başkan Çelik, binaların tamamlandığını ve şehirlerarası otobüs firmalarına bu tesislerde yer vereceklerini belirtti. Şehirlerarası otobüs firmalarının servis taşımacılığını da Büyükşehir Belediyesi’nin yapacağını ifade eden Başkan Çelik, böylece kaynak israfını önleyeceklerini söyledi. Başkan Çelik, mini terminallerde firmaların bankoları, elektrik-su-doğalgaz tahsilat noktaları, PTT, bankaların bankamatikleri ve Kent Ekmek’in satış ofisinin olacağını da belirtti ve 6 adet mini terminal binasının çevre düzenlemeleriyle birlikte 2,2 milyon TL’ye mal olacağını kaydetti.
İŞSİZLERE İŞ, USTALARA BELGE
Başkan Mustafa Çelik, görsel brifing kapsamında Büyükşehir Meslek Akademisi ve KAYMEK Mesleki Sınav Merkezi binasını da basın mensuplarına gezdirdi. Büyük ölçüde tamamlanan binanın iç donanımının yapıldığını ifade eden Başkan Çelik, “Bir tarafta mesleği olmayan ve iş arayan kitle var. Diğer yanda ise iş alemi nitelikli eleman arıyor. Meslek Akademisi ile iş aleminin istediği nitelikli elemanı yetiştireceğiz. Burada 6 ayrı sektörde ve 20 branşta eğitim verilecek. Mesleki Sınav Merkezi ise AB müktesebatı gereği mesleki yeterlilik belgesi almak isteyenlerin sınavlarını gerçekleştirecek. Bu sınavı akredite olmuş kuruluşlar yapabiliyor. Biz de ilk aşamada 12 alanda mesleki yeterlilik belgesi vereceğiz. Bu sayıda daha sonra artacak. 3 bin 450 metrekare inşaat alanına sahip tesisimiz iç donanımı ile birlikte 5,5 milyon TL’ye mal oluyor” diye konuştu.
BEŞ YILDIZLI SOSYAL TESİS
Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik’in yaptığı görsel brifingin bir sonraki durağı Talas-Bahçelievler Mahallesi’nde yapılan Sosyal Yaşam Merkezi oldu. Başkan Çelik’e burada Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu ile İl Sağlık Müdürü Ramazan Benli de katıldı. Talas Belediye Başkanı Palancıoğlu, Talas’ın nezih bir tesise kavuştuğunu belirtti ve Başkan Çelik’e teşekkür etti. Tesisleri basın mensupları ile gezen Başkan Çelik, kadınlar ve erkekler için ayrı ayrı iki yüzme havuzu, yine kadınlar ve erkekler için ikişer adet fitness salonu, KAYMEK atölyeleri gibi birimlerin bulunduğu tesisin beş yıldızlı kalitede olduğunu söyledi. Başkan Çelik, tesiste anne ve babaların tesisten yararlanırken çocuklarını emanet edeceği kreş ve KAYTUR lezzetlerinin sunulacağı cafenin de yer aldığını söyledi.
 
YENİLER YAPILIYOR, HARABELER YIKILIYOR
Görsel brifingde daha sonra Hulusi Akar Bulvarı’nın eski adıyla Tavlusun Caddesi olarak bilinen bölgesiyle devam etti. Burada yol güzergahında kalan son binanın yıkım gerçekleştirildi. Cadde üzerinde 124 yapı ve 400’den fazla hak sahibinin olduğunu belirten Başkan Çelik, tamamıyla rızaları alınarak anlaşıldığını ve son binanın yıkımına geldiklerini söyledi. Başkan Mustafa Çelik, daha sonra ekskavatör kullanarak bizzat yıkımı başlattı. Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, bu bölgede sadece kamulaştırma bedelinin 68 milyon TL olduğunu sözlerine ekledi.
“GÖNÜL BELEDİYECİLİĞİ SLOGAN DEĞİL”
Başkan Mustafa Çelik, basın mensuplarıyla geçen ay açılışı yapılan Beyazşehir Mahallesi’ndeki Engelsiz Çocuk Evi’ni de gezdi. Gönül belediyeciliğinin kendileri için bir slogan olmadığını ve içini doldurduklarını ifade eden Çelik, bu tesisin engelli çocukları ve ailelerini evlerde hapsolmaktan kurtardığını kaydetti. Başkan Çelik, önümüzdeki günlerde üç ayrı bölgede daha Engelsiz Çocuk Evi yapacaklarını söyledi.
EMNİYET’E ÖRNEK BİNA
Görsel brifing kapsamında Emniyet Müdürlüğü için Belsin’de yapılan bina da gösterildi. Tamamlanan ve Emniyet Müdürlüğü tarafından Selimiye Polis Merkezi olarak kullanılmaya başlanan binanın tanıtımına Emniyet Müdürü İbrahim Kulular da katıldı. Başkan Çelik, Eskişehir Bağları ve Belsin’e yaptıkları iki ayrı polis merkezinin mimarisini İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’nun da çok beğendiğini hatırlattı ve aynı projeden Kayseri’ye üç ayrı emniyet binasının daha yapılmaya başlandığını kaydetti.
SAHABİYE VE SOSYAL DONATILARI
Başkan Mustafa Çelik’in görsel brifinginin son durağı Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi ve sosyal donatıları oldu. Kensel dönüşüm kapsamında yapılan Mehmet İlgü İlkokulu’nu bizzat hayırseveri ile birlikte basın mensuplarına tanıtan Başkan Çelik, 36 derslikli okulun Türkiye’nin en hızlı biten ve en kaliteli okulu olduğunu söyledi. Başkan Mustafa Çelik, Hayırsever Recep Mamur tarafından yaptırılan Sahabiye Recep Mamur Camii’ni de basın mensuplarına tanıtarak 300 kişilik eski caminin yerine 1000 kişilik bölgeye yakışı bir caminin hızla ilerlediğini söyledi. Başkan Çelik, her iki hayırsevere de teşekkür etti. Başkan Mustafa Çelik, Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi ilk etap inşaat alanını da basın mensuplarına gösterdi ve muhteşem bir inşaatın yükseldiğini kaydetti.
310 MİLYON TL’LİK YATIRIM
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, görsel brifingin sonunda Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi ilk etabı ile Yapı Kontrol Daire Başkanlığı tarafından yapılan yatırımların toplam tutarının 310 milyon TL olduğunu söyledi.