Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ile birlikte 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlama törenine katılarak, gençlerin coşkusuna ortak oldu.

Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 9 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak başlattığı kurtuluş mücadelesinin 103. yıl dönümü ve 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Kayseri’de de coşkuyla kutlandı.

Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleşen 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarına Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın yanı sıra Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Garnizon Komutanı Hv.Tuğg. Haldun Taşan, 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanı Hv. Plt. Tuğg. Vedat Öncel, Cumhuriyet Başsavcısı Abdulkadir Akın, KAYÜ Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, AK Parti Kayseri İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, MHP Kayseri İl Başkanı Adnan İncetoprak, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, İl Jandarma Komutanı Tuğg. Yüksel Yiğit, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı, İl Milli Eğitim Müdürü Ayhan Teltik, Yukatel Kayserispor Başkanı Berna Gözbaşı, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda uluslararası öğrencilerle birlikte Gençliğe Hitabe okunurken, Erciyes Dağı tırmanışı gerçekleştiren dağcılar tarafından getirilen Türk Bayrağı Vali Gökmen Çiçek’e takdim edildi.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı da gençlerin nitelikli, vizyoner, özgüveni tam, milli şuuru yüksek olarak yetişmesi için gayret gösterdiklerini ifade etti. Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından hazırlanan Şerife Bacı gösterisi, şiir dinletisi, cimnastik gösterileri, Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. ekibi gerçekleştirdiği zumba ve spring gösterisi, zeybek, halk oyunları gösterileri ve karate gösterisi katılımcılar tarafından ilgiyle izlendi.

Program sonunda gençlerin gösterileri il protokolü ve izleyenlerden büyük beğeni ve alkış aldı.

Öte yandan birliğin, beraberliğin ve dayanışmanın en güzel örneklerini sergileyen genç dostu Başkan Büyükkılıç’a kutlama boyunca gençlerin ilgisi yoğun oldu.