Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri Üniversitesi’nin 4’üncü Kuruluş Yıldönümü Kutlama Programı’nda gençlere seslendi. Büyükkılıç, “Bizler genç dostu, öğrenci dostu bir şehir olarak anılmayı çok önemsiyoruz” dedi.

Kayseri Üniversitesi (KAYÜ) Konferans Salonu’nda gerçekleşen kutlama programına Başkan Büyükkılıç’ın yanı sıra KAYÜ Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, İl Jandarma Komutanı Tuğg. Yüksel Yiğit, Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, İl Sağlık Müdürü Ali Ramazan Benli, İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri Üniversitesi’nin çok nitelikli bir üniversite olduğunu belirterek, “Kayseri denilince 5 üniversiteden söz ediyoruz. Makarr-ı ulema diyoruz, yani âlimler şehri, ayrıca manevi ikliminden dolayı da makarr-ı evliya diye Allah dostlarının, velilerin yoğun olduğu hayırseverleri ile bezenmiş şehirden söz ediyoruz” dedi.

Kayseri’nin ticaret ve endüstri merkezi olduğunu hatırlatan Başkan Büyükkılıç, “Bu durumu göğsümüzü gere gere her yerde söylüyoruz. 3 organize, 1 serbest bölge, 4’üncü organizemiz yolda, 5’inci sera organizemiz de yakın zamanda geliyor. Kayseri hakikaten ticaret merkezidir. Kayseri’mizin ayrıca turizmde, kültürel, sosyal, eğitim, gastronomi alanında kendisinden fazlasıyla söz ettiren bir konuma gittiğini paylaşmak istiyoruz” diye konuştu.

DONANIMLI VE EĞİTİMLİ GENÇLİK VURGUSU

Gençlere seslenen Büyükkılıç, donanımlı ve eğitimli gençlik vurgusu yaparak, şunları söyledi:

“Çağın gerekliliklerine uygun şekilde kendimizi donanımlı hale getirip, yetiştirmek gerekiyor. Bu açıdan bizler genç dostu, öğrenci dostu bir şehir olarak anılmayı çok önemsiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın elinden gerek ilçelerimiz gerekse bizler ödüller alıyoruz. Gençlerimize verdiğimiz değeri vurgulamak açısından bir ağabey, bir büyükleri olarak gençlerimizin donanımlı ve eğitimli olması, kendilerini bir yarışın içerisinde oldukları bilinci ile geliştirmeleri, yabancı dili çok önemsemeleri gerektiğini vurguluyorum. Sizlere bizim çok ihtiyacımız var, sizlerin de donanımlı hale gelmeye ihtiyacınız var.”

“ÇAMAŞIRLARINIZ YIKANIYOR, PAKETLENİYOR, ÜTÜLENİYOR, TESLİM EDİLİYOR”

Öğrencilere yönelik sosyal içerikli bir çalışma olan üniversitenin karşısında bulanan Çamaşır Yıkama Merkezi’nden bahseden Büyükkılıç, “Çamaşır Yıkama Merkezi’mizde çamaşırlarınız yıkanıyor, paketleniyor, ütüleniyor, teslim ediliyor. Siz o arada isterseniz ücretsiz internet var, çay kahvenizi içip, kitabınızı okuyup, dersinizi de çalışabiliyorsunuz. Nasıl arzu ediyorsanız sizlere bu fırsatları veriyoruz” dedi.

Başkan Büyükkılıç, KAYMEK’te meslek edinme kurslarında ücretsiz fırsat verildiğinden Spor A.Ş. etkinliklerine kadar gençlere yönelik özel etkinlikler yaptıklarını ve diğer birçok çalışmayı anlatarak,  “Malumunuz yarın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’dır. Gençlerimizin ve bizim gibi kendisini genç hissedenlerin bu bayramını kutluyoruz. Bu bayramda gençlere sorduk, kimi getirelim diye Özgün isimli sanatçımızı davet ettik. Elimizde bayraklarla gençlik yürüyüşünden sonra, konseri dinleyeceğiz. Genç dostu şehir olan, 5 üniversitesi, 80 bin civarında öğrencisi olan bu şehre yakışanın yapılması için gayretler gösteriyoruz” ifadelerini kullandı.

“BU KUPA, KAYSERİ’YE GELECEK DİYORUZ”

26 Mayıs’ta Yukatel Kayserispor’un Ziraat Türkiye Kupası’nda oynayacağı final maçını hatırlatan Büyükkılıç, “Bu kupa, Kayseri’ye gelecek diyoruz. Var mısınız? Passolig’i olan hiçbir kimse ‘ben bu maça gideceğim’ diyorsa Kayseri’de kalmaz, İstanbul’a taşınır” diye destek istedi. Salondaki kalabalık, Başkan Büyükkılıç’a büyük alkışlarla destek verdi.

Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa ise Kayseri Üniversitesi ile ilgili bilgiler vererek, “Üniversitemiz dördüncü yaş gününü tamamladı. Resmiyette her ne kadar kuruluş günü Kayseri Üniversitesi şemsiyesi altında 2018 olarak görünse de aslında böyle bir kadim şehrin üniversitesi olan Kayseri Üniversitesi’nin genlerini daha da köklere götürmek mümkün. Şehrimizin ve Türkiye’nin önemli üniversiteleri arasında yer alacak Kayseri Üniversitesi bugün dördüncü yaşını doldurmuş olmanın mutluluğunu ve gururunu yaşamaktadır” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından kutlama programı kapsamında mini konser verilirken, tören sonunda günün anısına hatıra fotoğrafı çektirildi.

Kutlama kapsamında tören sonunda verilen kokteyle katılan Büyükkılıç, masaları tek tek gezerek davetlilerle sohbet etti.