Başkan Büyükkılıç, AK Parti Danışma Meclisi’nde 4 aylık çalışmalarını değerlendirdi.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda Büyükşehir Belediyesi’ndeki dört ayını değerlendirdi. Dört ayda yapılan çalışmaları anlatan Başkan Büyükkılıç, 16 belediye başkanı ile el ele gönül gönüle ve dayanışma içinde çalıştıklarını söyledi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı’na katıldı ve dört aylık çalışmalarından oluşan bir sunum yaptı. 17 belediye başkanı olarak el ele gönül gönüle çalıştıklarını ifade eden Başkan Büyükkılıç, “Tüm belediye başkanlarımızla görüşerek, dayanışma içinde şehrimiz için gayret ediyoruz” dedi.
“SAHABİYE HIZ KAZANDI”
Göreve gelir gelmez engelleri kaldırarak işe başladıklarını ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, “Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi kilitlendi deniliyordu. Gerekli görüşmeleri yaparak çalışmalara başladık. Birinci etap hızla devam ediyor. Şu anda 320 kişi çalışıyor. İkinci etabın ihalesi 6 Ağustos’ta yapılacak. Bu etabı kat karşılığı vereceğiz. Üçüncü etap için de çalışmalara başladık” diye konuştu. Kayseri için bir diğer önemli proje olan Beydeğirmeni Besi Bölgesi Projesi’nde de bir durağanlık oluştuğunu hatırlatan Başkan Büyükkılıç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ticaret Borsası Başkanı ve Kırmızı Et Üreticileri ile görüşerek fiyatları indirdik ve işi hızlandırdık. Geçen Çarşamba Kayseri’den bir grup besiciyi Sincan’daki hayvancılık bölgesine götürdük. Beydeğirmeni’nde de çalışmalarımızı hızla sürdürüyoruz.” Cami Kebir Kentsel Dönüşüm Projesi için de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile gerekli protokolün imzalandığını açıklayan Başkan Büyükkılıç, projenin TOKİ ile işbirliği halinde yapılacağını belirtti. Başkan Memduh Büyükkılıç, Talas-Derevenk Bölgesinde de kentsel dönüşüm projesi başlattıklarını dile getirdi.
“ULAŞIMDA KOLAYLIKLAR SAĞLADIK”
Ulaşım yatırımları ve sağlanan kolaylıklar hakkında da bilgiler veren Başkan Memduh Büyükkılıç, “Ulaşımda bazı sorunlar vardı. Tek bilet sistemi, yeni ring seferleri ve yeni hatlar oluşturduk. Aktarma sistemini 80 dakika içinde tek biletle mümkün hale getirdik. Belsin-Terminal-Şehir Hastanesi raylı sistem hattı için Ulaştırma Bakanlığı ile gerekli protokoller yapılmıştı. Konuyu Sayın Cumhurbaşkanımıza da arz ettik. Terminal Katlı Kavşağı’nı trafiğe açtık. Şehir Hastanesi Kavşağı’nda üç yapraklı yonca şeklinde kavşak çalışması vardı. Dördüncü yaprağı da Şehir Hastanesi ile görüşerek projeye ekledik ve gerekli çalışmalara başladık. 15 Temmuz Bulvarı’nda asfaltlama çalışmalarını yaptık. Fatih Sultan Mehmet Bulvarı’ndan 15 Temmuz Bulvarı’na geçişte yapılacak trompet kavşak için ihaleyi gerçekleştirdik. Ayrıca 15 Temmuz Bulvarı’nda İkinci etap için de çalışmalara başlıyoruz. Bu arada Erkilet yolunun yenilenmesi çalışmalarını da tamamladık” dedi.
KALE AÇILIYOR, YENİ KÜTÜHANE VE MÜZELER GELİYOR
Dört ayda Büyükşehir’de yaptıkları ile ilgili sunumda Kayseri Kalesi’ndeki çalışmalardan da bahseden Başkan Memduh Büyükkılıç, çalışmalarda son noktaya gelindiğini belirtti ve Kayseri Kalesi’nin tüm birimleriyle eylül ayında faaliyete geçeceğini söyledi. Başkan Büyükkılıç, Arkeoloji Müzesi’nin kale içine taşınmasıyla birlikte eski müzenin yerini Millet Kütüphanesi ve Millet Bahçesi olarak halkın hizmetine sunacaklarını dile getirdi.
Konuşmasında Hava İkmal Millet Bahçesi ile ilgili de bilgi veren Başkan Memduh Büyükkılıç, “Hava İkmal Millet Bahçesi en önemli vaatlerimiz arasındaydı. Tahsis sorunu aşıldı ve 1 milyon 260 bin metrekare Büyükşehir Belediyemize tahsis edildi. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere bakanlarımıza, milletvekillerimize ve komutanlarımıza teşekkür ediyorum. Başlangıçta projenin dışarıda yaptırılması ve buna karşılık da 5 milyon TL isteniyordu. Biz belediyedeki ekibimize güvendik ve 3 ayda projemizi hazırladık. Millet Bahçemiz TOKİ kanalıyla yapılacak ve ilk etapta 100 milyon TL’lik tahsis sağlanacak” diye konuştu.
Hulusi Akar Bulvarı ile 15 Temmuz Caddesi’nin kesiştiği kavşak olan Kertmeler bölgesinde kavşak çalışmalarına başladıklarını, Eskişehir Bağları ve Talas Bölgesinde hobi bahçeleri için çalışmalar yaptıklarını, Yüksel Ateş Engelsiz Çocuk Evi’nin açılış için hazır hale geldiğini, Mustafa Kumlu Yaşlı Yaşam Merkezi’nin temelini attıklarını, yaya üst geçitlerinin hızla yapıldığını ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, Bilim Akademisi ve Çiftçi Akademisi için çalışmalara başladıklarını söyledi. Erciyes Yüksek İrtifa Kamp Merkezi için iki futbol sahasının çalışmalarına başladıklarını da belirten Başkan Büyükkılıç, Kayseri’yi turizm şehri yapmak için gayret gösterdiklerini de dile getirdi. Kayseri’ye yeni müzeler ve yeni kütüphaneler kazandıracaklarını da ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün taşınacağını ve burada bir Millet Kütüphanesi planladıklarını, faaliyete geçen Beyazşehir Sosyal Yaşam Merkezi’nin üst katını da kütüphane olarak hayata geçireceklerini söyledi.
İLÇELERE 53 MİLYON TL’LİK YATIRIM
Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, ilçelere yatırımda da hız kesmediklerini söyledi. İlçelerin ihtiyaçlarının belediye başkanları ile görüşülerek dayanışma içinde giderildiğini ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, Nisan ayından bu yılın sonuna kadar ilçelere 53 milyon 100 bin TL’lik yatırım yapılacağını vurguladı. 
“SU, EKMEK VE ULAŞIMDA İDDİALIYIZ”
Konuşmasında KASKİ’nin iş yerlerinde su fiyatlarını %25 indirdiğini, konutlarda her ay enflasyon oranında yapılan artışı kaldırdıklarını ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, ekmek, su ve ulaşımda gerekli sübvansiyonları sağlayarak vatandaşlara destek olduklarını belirtti. Başkan Büyükkılıç, ekmek, su ve ulaşımda en uygun fiyatla en kaliteli hizmeti verdiklerini de sözlerine ekledi.