Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Büyükkılıç, mesajında, “19 Mayıs 1919’da vatan aşkıyla, vatan toprağında tek bir gün bile esir kalmadan, bağımsızlık mücadelemizi dünyaya ilan ettik” dedi.

Başkan Büyükkılıç, birlik ve beraberlik mesajı vererek, “En başta 19 Mayıs 1919’da Samsun’da Kurtuluş Savaşı’nın ilk adımını atan Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, aziz silah arkadaşlarına ve Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarına Allah’tan rahmet diliyorum. Tarih boyunca milletimizin üzerinde oynanmak istenen oyunlar, bugün bile hala devam ediyor. Ancak, biz ülkemizin ve milletimizin refahı için geçmiş tarihlerden, bugüne kadar milletçe birlik ve beraberlik içerisinde omuz verdik, emek verdik, gönül verdik” diye konuştu.

Mesajında 19 Mayıs’ın 103. yıldönümüne vurgu yapan Büyükkılıç, “Kurtuluş Mücadelesi vererek, bağımsızlığına kavuşan aziz milletimizin, birlik ve beraberlik içerisinde kararlı ve dik duruşlarının 103. yıldönümünü kutluyoruz. Özgürlüğümüzden, bağımsızlığımızdan bir gün bile olsa vazgeçmedik. 19 Mayıs 1919’da vatan aşkıyla, vatan toprağında tek bir gün bile esir kalmadan, bağımsızlık mücadelemizi dünyaya ilan ettik” ifadelerini kullandı.

Gençlerin, bu ülkenin aydınlık yüzü olduğunu her zaman dile getiren Başkan Büyükkılıç, ecdat yadigârı olan bu aziz vatanı en iyi biçimde koruyacaklarını söyleyerek, şunları kaydetti:

“Bu şehre hizmet ederken, yatırım üstüne yatırım yaparken önce gençlerimizi düşünüyoruz. Çünkü geleceğimizin teminatı olduklarını biliyoruz. Bu toprakları canları pahasına koruyacaklarını biliyorum. Milli mücadele ruhu hala içlerinde. Tarihimize sıkı sıkı bağlansınlar. Bu bağlılık ülkemizi çok daha iyi günlere hazırlayacak. Bu vesileyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını bir kez daha saygıyla ve rahmetle anıyor, başta gençlerimiz olmak üzere aziz Türk milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum.”