Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile birlikte İncesu’da açılış töreni ve iftar programına katıldı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile birlikte İncesu’da açılış töreni ve iftar programına katıldı. Hayırsever Uçurum ailesi tarafından yapılan sosyal tesisin açılışını gerçekleştiren Bakan Özhaseki ve Başkan Çelik, iftarı da Kızılören’de yaptılar.
İncesu’nun Çardaklı Mahallesi’ne yapılan Hüseyin Keziban Uçurum Sosyal Tesisleri’nin açılışına Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’in yanı sıra AK Parti İl Başkanı Fatih Hasyüncü, İncesu Belediye Başkanı Zekeriya Karayol, Hayırsever Uçurum ailesi ve vatandaşlar katıldı.
“EN BÜYÜK DEĞERİMİZİ İNSAN GÜCÜMÜZ”
Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, Uçurum ailesinin Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi'nde İstanbul'daki Sultan Ahmet Camii’nden esinlenerek yaptırdıkları camiyi hatırlatarak, İsrafil Uçurum ve ailesinin Adana’da Kayserililiklerini hissettirdiklerini söyledi. Başkan Çelik, Kayseri’nin en büyük değerinin müteşebbis, hayırsever insan gücü olduğunu vurguladı ve bununla şehir olarak övündüğümüzü kaydetti.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki de, bir insanın kazandığı paranın haram mı helal mi olduğunu anlamak için harcadığı yere bakmak gerektiğini söyledi. Kayseri’de hayırseverliğin çok önemli bir özellik olduğunu ifade eden Bakan Özhaseki, şehirdeki eğitim ve sağlık tesislerinin çoğunda hayırseverlerin isminin bulunduğuna dikkat çekti.
Bakan Özhaseki ve Başkan Çelik, Hüseyin Keziban Uçurum Sosyal Tesisleri’nin açılışının ardından Kızılörenliler Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen geleneksel iftara katıldılar. İftara AK Parti Grup Başkan Vekili ve Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş da iştirak etti.