Büyükşehir Belediyesi, Kayseri’nin güzelliğine güzellik katan çalışmalarına devam ediyor. 
Büyükşehir Belediyesi, Kayseri’nin güzelliğine güzellik katan çalışmalarına devam ediyor. Sonbaharda dikilen lale ile diğer çiçek türlerinin açmaya başlaması ve ilkbaharda yeni çiçeklerin dikilmesiyle Kayseri adeta çiçek bahçesine dönüştü.
Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe Ağaçlandırma Daire Başkanlığı tarafından sonbaharda Kayseri’nin farklı noktalarına dikilen 1 milyon 330 bin adet bitki soğanı (lale, nergis, sümbül, üzüm sümbülü ve süs soğanı) çiçeklenmeye başladı. Baharla birlikte açmaya başlayan çiçeklere ilave olarak yeni çiçeklerin dikimi de yapılıyor.
1 milyon 755 bin adet mevsimlik çiçekten 260 bin menekşe ve çuha Cumhuriyet Meydanı, Kayseri Lisesi ve önü, Sümer Parkı, Emirgan Parkı, Havaalanı güzergahı, Aşık Veysel Bulvarı gibi bölgelerde dikiliyor. 1 milyon 495 bin adet petunya, kadife, sardunya, vapur, ipek gibi yazlık çiçekler ise nisan ayı itibari ile Kayserinin tüm park ve orta refüjlerine dikilecek.
Çiçeklerle Kayseri’nin güzelliğine güzellik katan Büyükşehir Belediyesi, bazı bölgelerde yeni konseptler de uyguluyor. Bazı kavşaklara konulan çiçekli bisikletler ve havaalanı yolundaki şelaleli çiçekler görenlerin ilgi ve beğenisini topluyor.