?Başkan Çelik, 15 Temmuz’un yıldönümü nedeniyle bir açıklama yaptı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, 15 Temmuz’un yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklamada tüm Kayserilileri aynı ruhla Cumhuriyet Meydanı’na davet etti. Başkan Çelik, “15 Temmuz’da yaşadığımız hıyaneti ve bu milletin gösterdiği kahramanlığı unutmadık, unutturmayacağız” dedi.
 
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Türk milletinin 15 Temmuz’da tarihte emsali görülmemiş bir hainlikle karşı karşıya kaldığını hatırlattı. Bu hıyanete karşı dimdik duran aziz milletimizin ülkemiz üzerine yapılan 40 yıllık hesabı bozduğunu ifade eden Başkan Çelik, bir yıl önce bugün destanlarla dolu tarihimize bir destan daha yazıldığını belirtti.
 
Milletimizin birlik ve beraberliğine, vatanımızın bölünmez bütünlüğüne kasteden hainlerin ve bu hainlere kucak açan şer güçlerin asla amaçlarına ulaşamayacaklarını vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, “15 Temmuz şanlı tarihimizin altın sayfalarından birisi olmuştur. 15 Temmuz’da hainlerin silahlarına karşı hiç çekinmeden göğsünü siper eden şehitlerimizi, canını ortaya koyan gazilerimizi asla unutmadık, unutmayacağız ve unutturmayacağız. 15 Temmuz’da gösterdiğimiz birlik ve beraberlik ruhunu kaybetmedik, kaybetmeyeceğiz” dedi.
 
15 Temmuz gecesi ve sonrasında Kayseri’nin gösterdiği duyarlılığa da vurgu yapan Başkan Mustafa Çelik, “Mevzu vatan, millet, bayrak olunca, görüş farkı olmadan herkes meydanlara indi. Sağcısı solcusu, AK Partilisi Ülkücüsü, Akıncısı, Alpereni ile herkes vatana sahip çıktı. 15 Temmuz akşamı da aynı ruhla meydanlarda olacağız. Saat 20.00’den itibaren geçen yılki coşku ve heyecanı hep birlikte yeniden yaşayacağız. Tüm hemşehrilerimiz 15 Temmuz akşamı Cumhuriyet Meydanı’na davet ediyorum. Bu vesileyle tüm hemşehrilerimin ve aziz milletimin 15 Temmuz Şehitler ve Demokrasi Günü’nü kutluyorum” diye konuştu.