Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak olan Talas-Anayurt Raylı Sistem Hattı’nın İller Bankası aracılığı ile sağlanacak olan finansmanı için İslam Kalkınma Bankası ile detaylı bir toplantı gerçekleştirildi. 
Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak olan Talas-Anayurt Raylı Sistem Hattı’nın İller Bankası aracılığı ile sağlanacak olan finansmanı için İslam Kalkınma Bankası ile detaylı bir toplantı gerçekleştirildi. Bürokratlarla yapılan toplantının ardından İslam Kalkınma Bankası ve İller Bankası yetkilileri görüşen Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, en kısa zamanda ihale aşamasına geleceklerini açıkladı. 
Talas-Anayurt Raylı Sistem Hattı için bir süredir finansman görüşmelerinin yapıldığı İslam Kalkınma Bankası yetkilileri Kayseri’ye geldi. İslam Kalkınma Bankası Ulaşım Projeleri Türkiye Sorumlusu Atiq Ahmed başkanlığındaki heyet ile Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hamdi Elcuman başkanlığındaki bürokratlar detaylı bir toplantı yaptı. 
İslam Kalkınma Bankası Heyeti daha sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ile görüştü. İslam Kalkınma Bankası Ulaşım Projeleri Türkiye Sorumlusu Atiq Ahmed, görüşmelerde son aşamaya geldiklerini belirtti. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de şehirler için ulaşımın önemli bir sorun olduğunu ve yerel yönetimlerin de bu konu üzerinde ağırlıklı durduğunu söyledi. Ulaşımı rahatlatmanın birinci şartının toplu taşım sistemlerini geliştirmek olduğunu vurgulayan Başkan Çelik, “Talas-Anayurt nüfusu en hızlı artan bölgemiz. Bu nüfusu mevcut raylı sistem hattımıza entegre edecek olan hattın yapımı bizim için çok önemli. İnşallah İller Bankası'nın desteğiyle alacağımız İslam Kalkınma Bankası kredisi ile kısa zamanda yapacak durumdayız. Kısa sürede ihalemizi yapıp temeli atmayı planlıyoruz. İnşallah hep birlikte hayırlı bir işi neticelendireceğiz” dedi.