Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, AK Parti Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki ile birlikte Melikgazi Belediyesi’nin “80 günde 80 park” projesinin tanıtımı ile  Kâzım Karabekir Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında tamamlanan 3 blok 81 dairenin kura çekimi ve anahtar teslim törenine katıldı
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, AK Parti Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki ile birlikte Melikgazi Belediyesi’nin “80 günde 80 park” projesinin tanıtımı ile  Kâzım Karabekir Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında tamamlanan 3 blok 81 dairenin kura çekimi ve anahtar teslim törenine katıldı. Başkan Büyükkılıç, “Allah bu birliğimizi, beraberliğimizi bozmasın. Bu anlayış içerisinde çalışmalarımızı yapmayı nasip eylesin” dedi.
Tarihi Kayseri Kalesi’nde gerçekleştirilen programlara AK Parti Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki, Önceki Dönem Enerji Bakanı Taner Yıldız, AK Parti Milletvekilleri İsmail Emrah Karayel ve İsmail Tamer, AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, MHP İL Başkanı Serkan Tok, Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın ve çok sayıda davetli katıldı.
Törende konuşan Başkan Büyükkılıç, Kayseri’deki uyum ve dayanışma kültürüne vurgu yaparak, Kayseri’deuyum kültürüyle hareket eden, destek verip katkı sağlayan herkese teşekkür etti.
Kayseri’de yeşil çevreyle ilgili 1994’ten bu yana bir anlayışın yerleştiğini ifade eden Başkan Büyükkılıç, o zamana kadar park sayısının çok az olduğunu belirtti.
Büyükkılıç, “Yeşil çevreyle ilgili Kayseri’de 1994 den bu yana bir anlayış yerleşti. O döneme kadar Haseki Bakanım vurguladı. Park sayısı 10’u geçmezdi. Bu açıdan da çevreci ve yeşili önemseyen bir yaklaşım içerisinde Haseki Bakanımın, Bekir Başkanımın, Şükrü Abimizin döneminde başlayan ve gelişerek çoğalarak devam eden bir dönemi yaşadık. Şehrimizin her tarafı yeşille tanıştı yeşille buluştu. Huzurla buluştu. Elbette Melikgazi Belediyesi’nde az önce değerli başkanımız vurguladığı için ben de paylaşmak istiyorum. İrili ufaklı 900 tane parka ulaşıldı ve bunlar az rakamlar değil. Sadece planlamada yeşil oranını kastetmiyoruz. Bunlar aktif yeşil olarak nitelendireceğimiz, bölgesinde çevresinde, mahallesinde herkesin kullandığı alanlar işte bu açıdan yeşili önemseyerek arttırarak devam ediyoruz. 1 Milyon 260 bin metrekarelik Millet Bahçemizle ilgili Haseki Bakanımızın bir bakıma ‘hayalim’ diye başlattığı ve gündeme getirdiği projenin daha sonraki süreçte de emeği geçen herkese teşekkür ederken, en büyük desteğini bizlerden esirgemeyen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın hem isminin verilmesiyle hem de bize bu desteğini esirgememesinden dolayı da ayrıca kendisine teşekkür ederim. İnşallah bu isim millet bahçesine yakıştı. Çünkü o mazlumların sesi” dedi.
“24 EKİM’DE SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZI AĞIRLAYACAĞIZ”
Türkiye’nin sayılı parklarından biri olacak olan Millet Bahçesi’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın adının çok yakışacağını ifade eden Başkan Büyükkılıç, şöyle konuştu:
“Liderimizin ismi millet bahçesine çok yakıştı. Çünkü o mazlumların sesi. O dünya lideri o Kayserimizi seviyor Kayserimizde onu seviyor. Elbette ki Kayserimizde onun isminin bulunması gerekirdi. İnşallah 24 Ekim’de de Sayın Cumhurbaşkanımız teşrif ediyorlar. Kayserimiz liderini Kayseri’ye yakışan bir şekliyle ağırlayacak ve uğurlayacak.  İnşallah o müjdeyi de hep beraber yine orada paylaşacağız. Millet Bahçesinin ihalesi yapıldı. Yer teslimiyle ilgili çalışmalar inşallah tamamlanma aşamasında ama yapılan projeye 2. etabı da eklemek suretiyle Sayın Cumhurbaşkanımızdan tekrar bir destek bekleyeceğimizi de şimdiden ben buradan belirtmek istiyorum. El ele gönül gönüle verilince bütün engellerin aşıldığını belirterek ben emeği geçenlere tekrar teşekkür ediyorum”