Büyükşehir Belediyesi’nin kitlesel spor etkinlikleri hız kesmeden devam ediyor.
Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. sağlıklı yaşam yürüyüşlerini bu hafta Ağırnas-Bağpınar’da gerçekleştirdi. Yürüyüşe Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de katıldı. Başkan Mustafa Çelik, ailelerin tüm fertleriyle iştirak ettiği bu tür organizasyonların devam edeceğini söyledi.

Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş.’nin Ağırnas-Bağpınar’daki doğa yürüyüşüne yaklaşık 3 bin kişi katıldı. 6 kilometrelik parkurda yapılan doğa yürüyüşünde Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de halkla birlikteydi. Bağpınar’ın muhteşem doğal ortamında gerçekleştirilen yürüyüş boyunca vatandaşlarla sohbet eden Başkan Çelik, “Ailelerin bir arada katılımını sağlayan bu tür etkinliklerle tüm hemşehrilerimizi şehrimizin doğal güzellikleriyle buluşturuyoruz. Pusetteki bebekten yaşlılara kadar herkes yürüyüşümüze katılıyor. Ulaşım imkanı olmayan hemşehrilerimizi de şehrin farklı bölgelerinden servislerle etkinlik alanına taşıyoruz ve katılımlarını sağlıyoruz” dedi.
Hafta içindeki iş temposundan yorulan insanların stres atma ihtiyacı hissettiğini ve bu etkinliklerin bu imkanı sağladığını dile getiren Başkan Çelik, “Böyle güzel organizasyonlar yapınca karşılığını görüyorsunuz. Bu yıl Spor A.Ş.’nin etkinlikleriyle 300 bin kişiye ulaşıldı. Bu derecede geniş kitlelere ulaşan etkinlikler hiçbir şehirde yok. Bir taraftan kitle sporları yapıyoruz, bir taraftan da bireysel sporlarda dereceler elde ediyoruz. Daha dün bir okçumuz Almanya’da yapılan müsabakada dünya şampiyonu oldu. En kolay dünya ve olimpiyat şampiyonu çıkaracağımız branşın okçuluk olduğunu defalarca söylemiştim. Sporcularımız bu sözümün ne kadar gerçekçi olduğunu gösteriyorlar” diye konuştu.
Yürüyüş boyunca vatandaşlarda Büyükşehir Belediyesi’nin çok güzel organizasyonlar yaptığını belirterek Başkan Çelik’e teşekkür ettiler. Yürüyüşe katılanlar arasında Mersin’den Kayseri’ye gelen ve kendi illerinde bu tür etkinliklerin olmadığını ifade eden vatandaşlar da vardı.

Yürüyüş sonrası Başkan Mustafa Çelik, katılanlara kahvaltılık kumanya dağıttı. Başkan Çelik ayrıca güzergahtaki bir evi ziyaret ederek ev sakinleriyle sohbet etti. Başkan Çelik’e kolonya ve çikolata ikram edildi.
Yürüyüşün ardından etkinlik alanında özellikle çocuklar için spor ve oyun alanları kuruldu. Çocuklar, şişme basketbol, tırmanma duvarı, penaltı şov, waterball, engelleri bulunan parkurlar ve okçuluk gibi etkinlik alanlarında doyasıya eğlendiler. Başkan Mustafa Çelik de etkinlik alanını gezerek çocuklarla yakından ilgilendi. 

Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. Genel Müdürü Hüseyin İşlertaş, doğa yürüyüşüne 3 bin kişinin katıldığını belirterek, bu tür etkinliklerde her türlü güvenlik tedbirini aldıklarını ve katılımcıların tüm ihtiyaçlarını karşıladıklarını söyledi.